RAM'lere overclock yapıldığında işlemci voltaj sınırı yükselir mi?

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 2.283
Makaleler
42
RAM'lerim stok hızında çalışırken işlemcim (çöp silikon) 1.35v'da stabil kalabiliyordu. RAM'ler overclock olduktan sonra 1.35v'da bunu başaramıyor. Bunun sebebi RAM'lere yapılan işlem midir yoksa farklı bir sebep olabilir mi? @BerkayZ87

Screenshot_4.png

Sorunun dışında bu arada sub timingsler biraz daha düşebilir hem de 3600 cl14 gmd enabled kullanıyorken tabi uğraşmak istemiyorsan böyle kalsın. Benim uzun uğraşlar sonucu son hali bu :D

Dosya Ekleri

• 9v99.png
    9v99.png
    53 KB · Görüntüleme: 55
Sorunun dışında bu arada sub timingsler biraz daha düşebilir hem de 3600 cl14 gmd enabled kullanıyorken tabi uğraşmak istemiyorsan böyle kalsın. Benim uzun uğraşlar sonucu son hali bu :D

Uğraşabilirim aslında eğer bir tavsiyen varsa. Silikon kötü bir de tepesinde 6600 XT olunca ne destek sağlasak kardır.

Uğraşabilirim aslında eğer bir tavsiyen varsa. Silikon kötü bir de tepesinde 6600 XT olunca ne destek sağlasak kardır.
Aşırı bir fark olmaz ama tWTRL, tWR, tRTP, tWRRD ayarlarımı kopyalayabilirsin geri kalan aynı zaten. Birde gdm kapayıp deneyebilirsin 1Tyi. Attıklarımı sırayla girip 3 cycle 1usmus dene. Eğer hiç sorun çıkmaz ise en son 25 cycle denersin tam stabilize için.

Bu arada @deadfellow da bilgilidir sorunun hakkında, görünce cevap verir

Aşırı bir fark olmaz ama tWTRL, tWR, tRTP, tWRRD ayarlarımı kopyalayabilirsin geri kalan aynı zaten. Birde gdm kapayıp deneyebilirsin 1Tyi. Attıklarımı sırayla girip 3 cycle 1usmus dene. Eğer hiç sorun çıkmaz ise en son 25 cycle denersin tam stabilize için.

Bu arada @deadfellow da bilgilidir sorunun hakkında, görünce cevap verir

Bir eksi konuyla karşılaştırayım daha önce denediği ama çökmüş bir değer var mı diye.

Belki de 1.35V değerin hiç stabil değildi, tesadüfen RAM'e de OC yaparken fark ettin.

Stabilite farkı olduğunu biliyorum, şu anda 1.35v'u gördüğünün saniyesinde reset atıyor, işlemciye en ufak dürtme yeterli. Eskiden stabil değilse de bunu belki uzun süreli stres testleri sonucunda gösteriyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı