RAM'lere overclock yapıldığında işlemci voltaj sınırı yükselir mi?

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 2.323
Bir eksi konuyla karşılaştırayım daha önce denediği ama çökmüş bir değer var mı diye.

Attığım zamanlamaları söylememiş dolayısıyla denememişsin bile. Ama dediğim gibi aşırı bir fark yok ama denemekten zarar gelmez.

Attığım zamanlamaları söylememiş dolayısıyla denememişsin bile. Ama dediğim gibi aşırı bir fark yok ama denemekten zarar gelmez.

Tam olarak hangilerini deneyeyim? Ben cahilim RAM işlemlerinde bana da @BerkayZ87 öğretti biraz. Ben rastgele girersem BIOS resetlemeye kadar iş.

Aşırı bir fark olmaz ama tWTRL, tWR, tRTP, tWRRD ayarlarımı kopyalayabilirsin geri kalan aynı zaten. Birde gdm kapayıp deneyebilirsin 1Tyi. Attıklarımı sırayla girip 3 cycle 1usmus dene. Eğer hiç sorun çıkmaz ise en son 25 cycle denersin tam stabilize için.

Bu arada @deadfellow da bilgilidir sorunun hakkında, görünce cevap verir
Bu mesajdakiler

Tam olarak hangilerini deneyeyim? Ben cahilim RAM işlemlerinde bana da @BerkayZ87 öğretti biraz. Ben rastgele girersem BIOS resetlemeye kadar iş.
Bende acemiyim daha bana da onlar öğretti biraz da reddit, overclock.net felan :D

Kedi evi yıkıyordu kafa gitmiş bir an, bakıyorum şimdi.
İlk 1T gdm off sonra diğerlerini sırasıyla dene bence

Hocam bellek kontrolcüsüne de voltaj vermen gerekiyor sanırım. Tek değişen şey bellek hızıysa ve hata varsa, ya bellekte bir sorun var ya da (yüksek frekanslardaysan en büyük ihtimal) bellek kontrolcü kararlı değil.

Bende acemiyim daha bana da onlar öğretti biraz da reddit, overclock.net felan :D

İlk 1T gdm off sonra diğerlerini sırasıyla dene bence

1T GDM Off dediğin Command Rate'i direkt 1T'ye çekmek değil mi? Öyleyse yaptım hemen 2 tane error yazdı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı