RAM'lere overclock yapıldığında işlemci voltaj sınırı yükselir mi?

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 2.291
Diğerlerini dene o zaman. Evet demek istediğim oydu.

tWR 20'den 12'ye düşmek direkt patlar öyle hissettiriyor, ben en iyisi hiç elleşmeyeyim şimdilik o zaman ideal haline getirmişiz gibi duruyor. Bir de işlemci nesil farkı var, 5600 nere 3300X nere.

tWR 20'den 12'ye düşmek direkt patlar öyle hissettiriyor, ben en iyisi hiç elleşmeyeyim şimdilik o zaman ideal haline getirmişiz gibi duruyor. Bir de işlemci nesil farkı var, 5600 nere 3300X nere.
Zaten vaktin yoksa hiç uğraşma benimkisi zevk aldığım için. Bende 1 haftadır deniyorum değerleri en minimum buraya düşebildim.

Büyük ihtimal CPU OC'un stabil olmadığı için olabilir. RAM'leride O.C'ladığın için büyük ihtimal cache'dan dolayı error veriyor o yüzden işlemcinde threadlerinde error fırlatıyordur her yere.

Zamanlamaları gevşetmeyi deneyebilirsin.

Bir de Micron E die'ya göre ProcODT'en çok düşük. Minimum 40'ta kullan onu.

Bunun artısı ve eksisi nedir?
ProcODT kısacası data sinyalinin işi bittikten sonra terminasyonunun ohmajını seçiyorsun.

Düşük ohmaj seçersen terminate olmayabiliyor ( memerror)

Gibi açıklayabilirim sana.

Düşük ProcODT daha yüksek Dram voltajı ister. Yüksek ProcODT ise daha DRAM az voltajı ister kısacası.

ProcODT kısacası data sinyalinin işi bittikten sonra terminasyonunun ohmajını seçiyorsun.

Düşük ohmaj seçersen terminate olmayabiliyor ( memerror)

Gibi açıklayabilirim sana.

Düşük ProcODT daha yüksek Dram voltajı ister. Yüksek ProcODT ise daha DRAM az voltajı ister kısacası.

Sonrasında voltajı düşüreyim mi yoksa aynı mı kalsın?

Büyük ihtimal CPU OC'un stabil olmadığı için olabilir. RAM'leride O.C'ladığın için büyük ihtimal cache'dan dolayı error veriyor o yüzden işlemcinde threadlerinde error fırlatıyordur her yere.

Zamanlamaları gevşetmeyi deneyebilirsin.

Bir de Micron E die'ya göre ProcODT'en çok düşük. Minimum 40'ta kullan onu.

Baktım da benim ProcODT auto duruyormuş. El ile mi 40 yapayım bunu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı