RAM'lere overclock yapıldığında işlemci voltaj sınırı yükselir mi?

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 2.291
Forumlarda gdm açık olunca 1.5T gibi performans veriyorlar diye okumuştum. Dediğim gibi bende acemiyim eğer öyle ise bir bilgi daha öğrenmiş oldum.
Doğru okumuşsun. GDM'yi CPU'daki clock stretching gibi düşünebilirsin.

14-14-14-28/ GDM on ---------- 14-14-14-28 GDM OFF zamanlamaların var diyelim.

GDM ON olan sistem 0 error veriyor / GDM OFF olan sistem ise 10'dan fazla veriyor.
Bunun sebebi ise GDM on olan sistemin 1.5 Cycle'da o zamanlamaları verebilme süresi var gibi düşünebilirsin. Öte yandanm GDM OFF olan sistemin sadece 1 Cycle'ı var.

Çok kaba açıkladım ve gerçekte tam olarak işleyişi böyle değil ama benzetmeye çalıştım.

Bak artık gece gece gaza geldim. Elimde Corsair 8x2 3000MHz var. Samsung B-die chipti, program otomatik mi ediyor yoksa biz mi yapıyoruz?
Onları çöpe atabilirsin :kappa:. Samsung B değil Samsung C o. Program yanlış okuyor.

@kino RAM'den soğudum cidden 😁

Doğru okumuşsun. GDM'yi CPU'daki clock stretching gibi düşünebilirsin.

14-14-14-28/ GDM on ---------- 14-14-14-28 GDM OFF zamanlamaların var diyelim.

GDM ON olan sistem 0 error veriyor / GDM OFF olan sistem ise 10'dan fazla veriyor.
Bunun sebebi ise GDM on olan sistemin 1.5 Cycle'da o zamanlamaları verebilme süresi var gibi düşünebilirsin. Öte yandanm GDM OFF olan sistemin sadece 1 Cycle'ı var.

Çok kaba açıkladım ve gerçekte tam olarak işleyişi böyle değil ama benzetmeye çalıştım.

Onları çöpe atabilirsin :kappa:. Samsung B değil Samsung C o. Program yanlış okuyor.
Harbi C'mis, rüyamda RAM'leri çöpe atıyordum 🤣 bu ramler 3600 olmaz mı?

Son düzenleme:
Harbi C'mis, rüyamda RAM'leri çöpe atıyordum 🤣 bu ramler 3600 olmaz mı?

Olmaz, olsa ne olur biz burada yaptık bana gelen C-Die'lı Corsair'leri 3600Mhz CL18'de bile anında çatır çatır hatalar verdi. Bu konunun 8. sayfasında başlıyor deneme.

Frekansın yanında gecikme değerleri önemli, yoksa avantaj yerine dezavantaja dönüşüyor. Gerçi sende 2600X var ne kadar bonus yer bilmiyorum da "ben DDR4'te kalır işlemciyi yükseltirim güzel ve ucuz bir RAM alayım" dersen bu Corsair'leri direkt satışa koyup yine ikinci el Crucial Ballistix al. Kafa kafaya giderler zaten.

@Lemi Galip İyi bir RAM önerebilir misin? 3600MHz CL16 falan. Çünkü CL değeri artınca MHz'ninde oyuna pek etkisi yok gibi duruyor baktım.

Cidden RAM'den soğudum ya, senin konuyu okuyunca özellikle.
Sıfır crucial bulman zor. Bütçen var ise Patriot Viper Steel Black 16 GB (2x8) 4000 MHz DDR4 CL19 PVS416G400C9K Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe içinden ortalama kalite samsung b die çıkıyor 3800 cl14 çok rahat şekilde kullanırsın.

@Lemi Galip İyi bir RAM önerebilir misin? 3600MHz CL16 falan. Çünkü CL değeri artınca MHz'ninde oyuna pek etkisi yok gibi duruyor baktım.

Cidden RAM'den soğudum ya, senin konuyu okuyunca özellikle.

Bu rehbere bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı