RAM'lere XMP ayarı yapınca PC açılmıyor

hedrax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Antrenör
RAM
GSKILL TREDENT Z 3000mhz cl 16 4x8
SSD veya HDD modeli
2x toshiba 2.5 inch 500gb 2x 240gb m.2 1x hdd 1tb
Ekran kartı
asus rog rtx 2080 ti
Anakart
asus rog x570 f gaming
İşlemci
ryzen 3800x
Selam herkese. Anakartın BIOS'unu en son sürümü yükledim fakat önceki BIOS sürümlerinde de aynı hatayı alıyordum. BIOS yükleyince her şey sıfırlandığından dolayı ayarlarımı tekrar yapıyorum fakat PC ilk açmada veya reset attığımda anakartta dram ışığında beklemede kalıyor. Yaptığım ayarları optimize default ettiğimde XMP'yi açtığımda bu hatayı aldığımı fark ettim. Daha sonra reset tuşuna bastığımda her şey normal olup soruncsuzca Windows'a girebiliyorum. RAM'leri test ettim hepsini, sorun gözükmüyor. Nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Bende de benzer bir sorun var. Sisteme gelen güç kesilip tekrar geldiğinde (Elektrik kesintisi gibi) sistem ilk seferde açılmıyor, tekrar başlattığımda açılıyor.

RAM: G.Skill Trident Z Neo 3600 MHz CL16 (Hynix C veya D die). Eğer XMP ile açılmıyorsa değerleri (timing’ler dahil) kendiniz girmenizi tavsiye ederim. İngilizce biliyorsanız bununla ilgili bir kaynak paylaşabilirim.

Bende de benzer bir sorun var. Sisteme gelen güç kesilip tekrar geldiğinde (Elektrik kesintisi gibi) sistem ilk seferde açılmıyor, tekrar başlattığımda açılıyor.

RAM: G.Skill Trident Z Neo 3600 MHz CL16 (Hynix C veya D die). Eğer XMP ile açılmıyorsa değerleri (timing'ler dahil) kendiniz girmenizi tavsiye ederim. İngilizce biliyorsanız bununla ilgili bir kaynak paylaşabilirim.

Aynı sorun hocam. Eklemeyi unuttuğum sorunlardan biri diyebilirim. Siz timinigleri düzeltiğinizde sorununuz düzeldiyse paylaşırsanız sevinirim. Anakartınız markası neydi sizin acaba?

Aynı sorun hocam. Eklemeyi unuttuğum sorunlardan biri diyebilirim. Siz timinigleri düzeltiğinizde sorununuz düzeldiyse paylaşırsanız sevinirim. Anakartınız markası neydi sizin acaba?
Elektrik kesintisi sorunu düzeldi mi emin değilim, ama yakın zamanda bir tane daha 2x8 GB alıp 32 GB'a yükselttim. Başta sorunsuz çalışıyordu, ama bir gün PC açılmadı. Açılması için 2400 MHz CL22 gibi saçma bir şekilde çalıştırmam gerekti. Ben de son çareyi bu videodan faydalanarak timing'leri kendim ayarlamakta buldum. Enteresan bir şekilde sorunsuz şekilde çalışıyor şu an.

Anakartım sizinkiyle neredeyse aynı olan ASUS ROG B550-E ve 2604 BIOS'u kullanıyorum. Beta olan vardı, onu yüklemedim.
1654844270678.png

Elektrik kesintısınma sorunu düzeldi mi emin değilim, ama yakın zamanda bir tane daha 2x8 GB alıp 32 GB'a yükselttim. Başta sorunsuz çalışıyordu, ama bir gün PC açılmadı. Açılması için 2400 MHz CL22 gibi saçma bir şekilde çalıştırmam gerekti. Ben de son çareyi bu videodan faydalanarak Timing'leri kendim ayarlamakta buldum. Enteresan bir şekilde sorunsuz şekilde çalışıyor şu an.

Anakartım sizinkiyle neredeyse aynı olan ASUS ROG B550-E ve 2604 BIOS'u kullanıyorum. Beta olan vardı, onu yüklemedim.
Eki Görüntüle 1414691

Calculate timing programındaki değerlerin hepsini safe modda denedim sorunum düzelmedi ama RAM'lerin yerini değiştirince geçici olarak düzeldi gibi duruyor. Yeni BIOS sürümü geldiğinde yine aynı hatayı alacak gibiyim. Gerçekten yardım ne yapacağımı bilemiyorum.

Calculate timing programındaki değerlerin hepsini safe modda denedim sorunum düzelmedi ama RAM'lerin yerini değiştirince geçici olarak düzeldi gibi duruyor. Yeni BIOS sürümü geldiğinde yine aynı hatayı alacak gibiyim. Gerçekten yardım ne yapacağımı bilemiyorum.
Hmm... enteresan. Şimdilik düzeldiyse iyi en azından :D Hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı