RAM'leri 16 yerine 8 alıp işlemci yükseltmek mantıklı mı?

mstrfnd

Centipat
Katılım
17 Mayıs 2020
Mesajlar
256
Arkadaşlar 3000MHz 2x8 GB RAM'lerden 1'ini çıkarıp, işlemciyi Ryzen 3 3100'den 3300X'e çıkarmak mantıklı mı? Daha monitör, ekipman vs. alacağım o yüzden 2 aydan önce 8 GB RAM daha takamam. Ne dersiniz?
 
Bence de RAM düşürüp işlemci alın çünkü RAM takıp çıkartmak ve yenilemek basit işler 8 GB RAM sizi idare edecekdir GTA 5 gibi oyunlarda ve sonrada işlemci olunca fıstık gibi olur yani tercihim işlemciden yana.
 
Bütçe uygun olduğunda hem RAM hem işlemciyi beraber yükseltmenizi tavsiye ederim. Ama öncelik olarak işlemciyi yükseltmelisiniz. 8 GB RAM bir süre sonra yetersiz kalabilir. Bunu da eklemek istedim.

Peki 3100 ile 3300X'in arasındaki 250 liralık fark çok mu yüksek? Değer mi 250 lira fazladan vermeye
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı