RAM'lerin Kaç MHz'de Çalıştığı Nasıl Öğrenilir?

Zeascott_

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2018
Mesajlar
8
Arkadaşlar bu raporda RAM'lerin kaç MHz hızda çalıştığını anlayacak birileri var mı acaba? BIOS eskiydi burada güncel BIOS yükledim ama diğerlerini pek anlamıyorum, bir de Ryzen sistem olduğu için acaba API mu, yoksa harici grafik kartımı kullanıyor? İkisini ayrı test etmek için FPS nasıl yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin 2 adet RAM'iniz var ve 2x4 olarak gözüküyor. RAM frekansı 2400MHz fakat en yüksek 1866MHz olmuş.
3DMark ile ayrı ayrı test yapabilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • RAM1.PNG
    RAM1.PNG
    5,3 KB · Görüntüleme: 795
  • RAM2.PNG
    RAM2.PNG
    5,1 KB · Görüntüleme: 757
Hocam peki ben BIOS ile arttırmak istesem ömrü azalmaz değilmi birde D.O.C.P ile mi yoksa el ilemi arttırmam lazım pek bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?
RAM normal değeri 2400MHz buda düşük kullandığın anlamına gelir. 2400 değerine çekersen sorun yaşamazsın çünkü ana hızı o.
 
5.jpg

W10 kullanıyorsanız buradan bakabilirsiniz. Benim son aldığım RAM eski RAM'ler ile kod olarak uyuyordu ama CPU-Z ile baktığımda farklı gözüküyordu. Bende 1800MHz yaptım BIOS'tan ve sorun çıkarmadı. 1600MHz RAM'leri 1800MHz'de kullanıyorum şu an. :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı