RAM'lerin Üzerinde Yazan MT/s ve MHz Arasındaki Fark Nedir?

alitopuz

Hectopat
Merhaba;
Crucial marka 2 adet 8 GB CL: 19 single DDR4 2666 MHz (PC4-21300) sodimm 260 pin RAM satın alacağım. Türkiye'de toplamı 700 TL tutuyor. Ben de Amazon'da buldum ve fiyat olarak tüm masrafları dahil şu anki dolar kuruna göre 83$ (474,300 TL) tutuyor. Bura da aklıma takılan, Amazon'da ki RAM değerlerin de farklı olarak 2666 MHz değil de 2666 MT/s yazıyor. Bunun anlamı nedir? Aldığım zaman çalışma ve performans bakımından bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler.

İnternette yaptığım küçük bir araştırmayla çatlak patlak ingilizce bilen biri olarak ikisinin aynı şey olduğunu öğrendim. (Google çeviri sağ olsun). İkinci olarak ise kesinlikle o MHz de CL19 bir ram almanızı tavsiye etmem 8x2 3000 MHz ler bile CL16 500TL civarında.

Amazon linki nedir?
TR'den alınabilir başka ürünler yakın fiyatlara.

Amazon linki nedir?
TR'den alınabilir başka ürünler yakın fiyatlara.
İnternette yaptığım küçük bir araştırmayla çatlak patlak ingilizce bilen biri olarak ikisinin aynı şey olduğunu öğrendim. (Google çeviri sağ olsun). İkinci olarak ise kesinlikle o MHz de CL19 bir ram almanızı tavsiye etmem 8x2 3000 MHz ler bile CL16 500TL civarında.
Sevgili Furkan kardeşim öncelikle bu güzel cevabın için çok teşekkür ederim. Kullandığım notebook'ta bulunan RAM'ler CL 19 o yüzden aynı olmasını tercih etmiştim. Eğer bu fark etmezse senin tavsiyeni dinleyip ona göre bir seçim yapabilirim.

Son düzenleme:
Rica ederim.

Bahsettiğim konu:

SPD değeri 2666 olan bir ürün alman gerek garanti olsun istiyorsan. Kingson ve bazı üreticiler bunu çoğunlukla belirtir.

Yukarıdaki linkteki gibi, benzer şekilde sistemin belleği tamamen desteklemezse hız 2133 olur Amazondaki ürün ile.
Baktığın ürünün üretici linki:Crucial 8GB DDR4-2666 SODIMM | CT8G4SFS8266 | Crucial.com

Son düzenleme:
Rica ederim.

Bahsettiğim konu:

SPD değeri 2666 olan bir ürün alman gerek garanti olsun istiyorsan. Kingson ve bazı üreticiler bunu çoğunlukla belirtir.

Yukarıdaki linkteki gibi, benzer şekilde sistemin belleği tamamen desteklemezse hız 2133 olur Amazondaki ürün ile.
Baktığın ürünün üretici linki:Crucial 8GB DDR4-2666 SODIMM | CT8G4SFS8266 | Crucial.com
Yani burada gösterdiğin linkte bulunanı mı almalıyım? Bu arada RAM'lerin bilgileri;

Dosya Ekleri

• snip_20190908232701.png
    snip_20190908232701.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 234
  • snip_20190908232905.png
    snip_20190908232905.png
    11 KB · Görüntüleme: 235
O ürünü ya da konu içinde geçen diğer ürünleri al diye değil sadece diğer konu sahibinin yaşadığı soruna benzer bir sorun yaşayabilirsin diye linki paylaştım. Kullandığın Crucial RAM'in parça numarasının m8fb öncesi Amazondakiyle birebir aynı. İkisi de aynı ürün ise ve sendeki 2666Mhz'de çalışıyorsa Amazondakini de alabilirsin. Bu konularda Monster da yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı