Bende şu an 8 GB 3000 MHz 1.20 v RAM var.
Ve 16 GB 3000 MHz 1.35 v RAM aldım ama RAM 1.35 v istiyor voltajı artırsam diğer RAM sıkıntı çıkarır mı?
Bu arada anakart B450M S2H.
Tam olarak anlamadım 1.20'den 1.35 yapabilirim ama Dual-channel olmayınca nasıl bir sıkıntı çıkacak ve bunu düzeltebilir miyim bu arada tek RAM aldım diğeri PC içindeydi.
8+16 GB RAM Dual-Channel modunda çalışmaz o yüzden dual-channel'a göre yaklaşık %10-15 daha kötü performans alırsın o işlemci ile. RAM'e bir şey yapmasan bile bilgisayar açılacaktır.
Manuel olarak 3000Mhz 1.35V verip manuel zaman ayarla ya da otomatikte bırak.
Tam olarak anlamadım 1.20'den 1.35 yapabilirim ama Dual-channel olmayınca nasıl bir sıkıntı çıkacak ve bunu düzeltebilir miyim bu arada tek RAM aldım diğeri PC içindeydi.
8+16 GB RAM Dual-Channel modunda çalışmaz o yüzden dual-channel'a göre yaklaşık %10-15 daha kötü performans alırsın o işlemci ile. RAM'e bir şey yapmasan bile bilgisayar açılacaktır.
Manuel olarak 3000Mhz 1.35V verip manuel zaman ayarla ya da otomatikte bırak.
Ramlerin marka ve modelini sormuştum. Büyük olasılıkla sorunsuz çalışacak 16 GB bellekten 8 GB alınacak ve diğer bellekten de 8 GB alınıp burası çift kanal çalışacak. 16 GB bellekten kalan 8 GB bellek de tek kanal modunda çalışmış olacak.
RAM'lerin marka ve modelini sormuştum. Büyük olasılıkla sorunsuz çalışacak 16 GB bellekten 8 GB alınacak ve diğer bellekten de 8 GB alınıp burası çift kanal çalışacak. 16 GB bellekten kalan 8 GB bellek de tek kanal modunda çalışmış olacak.