Çözüldü RAM'lerin yeri değiştirilince kullanılabilir miktar düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FOCUSTR

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5 aydır RAM'lerimi 1ve 2. slotlarda kullanıyordum ama doğrusunun 1-3 veya 2-4 olduğunu biliyorum. Yerlerini değiştireyim dedim ve 2. slottaki RAM'i 3'e aldım. BIOS girdiğimde 2. slotta gösteriyordu o şekilde başlattım sistemi ve 25 saniyede açılan PC 1dk 30 sn gibi sürelerde açılmaya başladı. Ve 8 GB RAM görünüp 4 GB kullanılabilir görünüyordu.

Sonrasında eski yerine aldım ve bu sefer BIOS'ta 3 slotta görünmeye başladı. PC gene geç açıldı, bu sefer 7GB kullanılabilir diyordu. Neyi yanlış yapmış olabilirim? Veya neden kaynaklıdır?

Anakart MSI990XA-GD55
RAM'lar G.Skill ve HyperX 4x4 1333MHz HyperX olanı değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi temizleyip takın. Fişten çekik olsun. 2-4 ile de deneyin. Bu sırada, BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. İşlemleri yaparken pil sökük olabilir. Mutlaka fişten çekik olsun.

RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi temizleyip takın. Fişten çekik olsun. 2-4 ile de deneyin. Bu sırada, BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. İşlemleri yaparken pil sökük olabilir. Mutlaka fişten çekik olsun.

BIOS pilini sökmeyi tercih etmedim ama 2-4 slotlarına fiş sökük iken taktım sonra BIOS girdim ve bu sefer 3 ve 4. slotlarda gösteriyordu PC geç açıldı ve gene 7 GB kullanabiliyordum sonrasında msconfig>gelişmiş seçenekler> RAM sınırlamalı bir yer vardı o tiki kaldırdım yeniden başlattığımda hızlı şekilde açıldı ve 8 GB olarak görünüyordu slotların yerinin farklı görmesi bir problem yaratmazsa sorunum çözüldü teşekkür ederim.

Sistemsel bir hata da olabilir. Dual Channel olarak çalışıyorsa, sıkıntı olmaz. CPU-Z programı ile Memory ve SPD sekmelerini kontrol edin.

Sorun yok gözüküyor. DDR (Double Data Rate) olduğu için değerler ikiyle çarpılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı