Rampage deeplight 120mm sıvı soğutucu incelmesi

Merhaba değerli Technopat okurları.
Uzun süredir odamın aşırı sıcak ve bu sıcaklık 63 derecede çalışan GPU'mu 81 derecelere, 68 derecelerde çalışan CPU'mu 76 derecelere kadar çıkarttı. Bende her zaman sıvı soğutmalardan etkilendiğim için ilk bahanede bulabildiğim en bilindik markaları en uygun fiyatlı sıvı soğutucuyu aldım.
Ürün hakkında;
Montaj;
İçinde Intel ve AMD bağlantı aparatları çıkıyor fakat nasıl bağlanacağı hakkında en ufak bir bilgi bile verilmemiş ve bu ürün hakkında hiçbir video bulamadım.
Bu sebeple bağlarken biraz uğraşmak zorunda kaldım.
İçinden motor yağı kıvamında bir termal macun geliyor. Aşırı akışkan ve aşırı az, paketi açtığım gibi direkt çöpe attım.
Performans;
Herhangi bir 120mm soğutucu, bu üründen daha iyi performans verebilir, bundan önce SE224XT kullanıyorum ortalama 55°'de çalışıyordu fakat şu an aynı yük altında Rampage deeplight ile 59° derecede çalışıyor.
Fanı 1000-2000 RPM olarak çalışıyor. Aniden fan kendini 2000RPM'e kitleyebiliyor ve bu çok fazla ses ve titreşim yaptırıyor.
Görüntü;
ARGB olduğundan dolayı diğer fanlar ile sorunsuz çalışabiliyor.
Pompa ve Fan'ın üzerinde bulunan bir ekran var, bu ekranlar kapalıyken bir ayna görevi görüyor, açıldığında ise oldukça hoş bir görüntüsü var. Bu ekranlar açıkken direkt olarak karşıdan bakmazsanız yansıma yapıyor ve çirkin duruyor.
Sonuç olarak bir Rampage ürünü, hayatımda ilk defa bir Rampage ürünü kullandım ve ne yalan söyleyeyim görünüşe önem verdiğim için memnun kaldım. Umarım ileride sorun çıkartmaz.

Dosya Ekleri

• 20210805_202217.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 60
  • 20210805_202207.jpg
    50,8 KB · Görüntüleme: 55
  • 20210805_202159.jpg
    67,9 KB · Görüntüleme: 58
  • 20210805_202022.jpg
    57,7 KB · Görüntüleme: 55
  • 20210805_202043.jpg
    39,8 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Marka takıntısı yapmak istemiyorum, ancak Rampage beni yapmaya itiyor. SE-224-XT'den bile daha az performans veren "sıvı soğutma", SE-224-XT'den neredeyse 150TL daha pahalı... Yorumu size bırakıyorum. Keşke 50TL fazla verip PF120 alsaydınız, ya da SE-224-XT'de kalsaydınız.

Benim bunu alma sebebin görüntüydü, sıcaklıkda bir bahaneydi aslında benim için.
Rampage ne kadar dandik bir marka olsa da bu ürünü beni cezbetti.
426TL'ye Trendyol üzerinden aldım.
Ama evet 75TL ekleyip o ürünü almak daha mantıklı olabilirmiş, görmemiştim onu. Sağlık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…