Rampage Fury X Mikrofonu Çalışmıyor

Furbolvion

Hectopat
Şimdi çalışıyor ama çalışmıyor. Ekte fotoğraf bırakıyorum. Bu aygıtı dinle tuşuna basınca çalışıyor, kendimi duyuyorum. Tiki kapatınca mikrofon çalışmıyor, hiçbir hareketlilik yok bunu nasıl çözebilirim? Kulaklık daha bugün geldi, kablolu da çalışmıyor. Kablosuzda da böyle bir sorun var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ek paylaşmamışsın. İkincisi de aşağıda gösterdiğim kısım eğer sen mikrofona konuşurken yeşil kademe şeklinde artıp azalıyorsa mikrofonun çalışıyor demektir zaten. Geri kalan kısım yazılımsaldır. Mikrofonunu varsayılan aygıt ve iletişim aygıtı olarak ayarla üzerine sağ tıklayıp. Sonrasında hangi programda veya oyunda kullanmak istiyorsan ayarlardan giriş aygıtı olarak mikrofonunu seçmelisin. Ek olarak başka ses kaydeden aktif bir cihazın varsa yine aynı menüde devre dışı bırakabilirsin.

1674585703444.png

Öncelikle ek paylaşmamışsın. İkincisi de aşağıda gösterdiğim kısım eğer sen mikrofona konuşurken yeşil kademe şeklinde artıp azalıyorsa mikrofonun çalışıyor demektir zaten. Geri kalan kısım yazılımsaldır. Mikrofonunu varsayılan aygıt ve iletişim aygıtı olarak ayarla üzerine sağ tıklayıp. Sonrasında hangi programda veya oyunda kullanmak istiyorsan ayarlardan giriş aygıtı olarak mikrofonunu seçmelisin. Ek olarak başka ses kaydeden aktif bir cihazın varsa yine aynı menüde devre dışı bırakabilirsin.

Eki Görüntüle 1643981
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Eki Görüntüle 1643981

Sorun orada işte aygıtı dinle tikini açtığımda orası oynuyor kapadığımda oynamıyor. Galiba jack girişinde bir takılı kalma tarzında bir sorun oldu abim telefon kulaklığını takmıştı. Bilgisayar da jack girişinde takılı kalınca başka mikrofonları görmüyor herhalde. Kulaklığın mikrofonu telefonda çalışıyor çünkü. Bilgisayarı sıfırlayacağım düzeleceğini umut ediyorum.

Bilgisayarı sıfırlayınca sorunu çözdüm, sorun kulaklıktan değil kasadaki jack girişinden kaynaklıymış.

Son düzenleme:
Aynı sorun yine başladı anlamadım gitti canı sıkılınca çalışmıyor mu bunun mikrofonu?

Tekrar bilgisayarı sıfırlayamam çalışsın diye yok mu bunun çözümü?

Aynı sorun yine başladı anlamadım gitti canı sıkılınca çalışmıyor mu bunun mikrofonu?

Tekrar bilgisayarı sıfırlayamam çalışsın diye yok mu bunun çözümü?
USB ses kartları oluyor 100 TL civarı. Öyle bir şeyle deneyebilirsin şansını. Anlamadım ben de ne gibi bir sıkıntı var.

USB ses kartları oluyor 100 TL civarı. Öyle bir şeyle deneyebilirsin şansını. Anlamadım ben de ne gibi bir sıkıntı var.

Çözdüm bu seferkini ya çok basit bir sorunmuş. Belki başkalarının da gözünden kaçar yazayım buraya.

Ayarlardan ses kısmından mikrofon erişim tikini açmak gerekiyor normalde sabah açıktı PC'yi tekrar açtığımda kapanmış artık sorun Windows'tan mıdır tik niye kapandı kulaklık mı bilmem ama tek tike halloluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı