Rampage, Gamepower gibi firmalar nasıl para kazanıyor?

Aldığım 2 SSD'de şu an gayet iyi durumda çalışıyor. Yani bu markalar burada kötülendiği kadar kötü değil. Vallahi şu yorumları bilmeyen biri okusa ürünler 1 günde kendini imha ediyor sanacak.
SSD'lerde JD için model bazlı değerlendirme yapmak gerek, PSU için "Rampage PSU'lar cidden patlıyor mu?" diiye konu açan görmüştüm:)

Bu arada ben bunu yazdım diye Gamepower'ı falan savunmuyorum.
400 TL'ye HyperX var 300 TL'de de iyi şeyler var 200TL'ye redragon var yine.
Rampage ve Gamepower markaları Frisby Izoly ve Turbox gibi markaların yanına koyulmaz.
Nasıl kazandıklarına gelirsek Frisby, Izoly ve Turbox ışıklı mışıklı kasalar koyarak bilgisayar hakkında bilgisi olmayanları kandırarak kazık atar ve para kazanırlar.

Anlamadım neden koyulmaz?
Hepsinin bir yerle anlaşması var. Burada almayın dediğimiz için kimsenin almadığını sanıyorsun ama kapış kapış satıyorlar.

Örneğin Gamepower, İncehesap üzerinden deli gibi satış yapıyor. Monitörü en çok alınan monitör. Klavyesi en çok alınan klavye. Kulaklığı en çok alınan kulaklık. Nasıl satmıyor?

Türkiye'de evet satıyor ama küresel anlamda iyi bir geliri yok diye biliyorum.
Işıklı mışıklı ürün üretip, cahil insanları kandırıyorlar. Mesela ben 250 TL verip Rampage almıştım bilmediğim için.

Ben de 2 sene önce Gamepower'ı ve Rampage'i kalitesiz sanıyordum. Gamepower Magnus V2 ve Gamepower ıcarus almıştım. Rampage olarak ise gamepad aldım. Magnus V2 iyi çıktı ama ıcarus 4 ayda sensör olaeak cortladı garantiye gitti. Garanti yenisini verdi. Rampage ise 80 TL için fiyat perfornans diyebilirim. Sensöe cortlamasaydı Gamepower set dizecektim iyi ki cortlamış :D.

Son düzenleme:
SSD'lerde JD için model bazlı değerlendirme yapmak gerek, PSU için "Rampage PSU'lar cidden patlıyor mu?" Diiye konu açan görmüştüm:)

Burada çoğu kişinin model falan umurunda değil JD diye konu açsan direk hayır yazarlar :D.

Geçen söylemiştim ben bu foruma kayıt olana kadar bu markaları sadece kötü marka olarak biliyordum. Şu an adamların merkezini basmaya gitsek en önde bayrak taşırım.

Mesela en basitinden kasa dediğin şeyi gidip inceledikten sonra ne kadar kalitesiz çıkabilir. Sanki diğer markalar titanyumdan üretiyor bunlar plastikten mi üretiyor. Kasaya bakarsın fan girişleri nasıl? PSU yeri nerede? Hangi ana kartları destekliyor? Montajı rahat mı yaparsın? Bakarsın uygun ise tipi de güzelse alırsın. Bu firmaların kasalarına bile ölümüne nefret kusan var. Kasa bu ya ne yapacak içinde bulunan ana kartı bıçaklayacak hali yok ya duracak öylece. Bunların birkaç kasa modeli var buraya sormaya/tavsiye etmeye korkuyorum linç edilirim diye :D.

Not: PSU riskli bir iş diğer tüm bileşenleri risk edeceği için o dikkatli seçilmeli ben diğer bileşenlere zararı olmayacak bileşenlerden bahsediyorum.

Gamepower'ın çoğu ürünü gayet güzel. Herkes bir mekanik klavye için 1500 lira veremez o para verdiğiniz markaların çoğu Avrupa menşeili olunca 100 liralık ürün oluyor 1500 lira üstüne marka değeri parası veriyorsun sonra Gamepower alanı kötüleyip kendini üstün görüyorsun :D.

Redragon?

1. nesil i7 mi?
Burada çoğu kişinin model falan umurunda değil JD diye konu açsan direk hayır yazarlar :D.

Geçen söylemiştim ben bu foruma kayıt olana kadar bu markaları sadece kötü marka olarak biliyordum. Şu an adamların merkezini basmaya gitsek en önde bayrak taşırım.

Mesela en basitinden kasa dediğin şeyi gidip inceledikten sonra ne kadar kalitesiz çıkabilir. Sanki diğer markalar titanyumdan üretiyor bunlar plastikten mi üretiyor. Kasaya bakarsın fan girişleri nasıl? PSU yeri nerede? Hangi ana kartları destekliyor? Montajı rahat mı yaparsın? Bakarsın uygun ise tipi de güzelse alırsın. Bu firmaların kasalarına bile ölümüne nefret kusan var. Kasa bu ya ne yapacak içinde bulunan ana kartı bıçaklayacak hali yok ya duracak öylece. Bunların birkaç kasa modeli var buraya sormaya/tavsiye etmeye korkuyorum linç edilirim diye :D.

Not: PSU riskli bir iş diğer tüm bileşenleri risk edeceği için o dikkatli seçilmeli ben diğer bileşenlere zararı olmayacak bileşenlerden bahsediyorum.

Genellikle o fiyata daha iyi alternatifler oluyor. Ayrıca işin garanti kısmı da var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kasaları da alınacak durumda değil pek, alibaba'dan bakıp bulursunuz hepsini :)
Ama dediklerinize katılıyorum, ekipman konusunda özellikle.
Klavyelerinde tuş basmama sorunu yaşayan çok gördüm ama, yine de diğer markalara göre tercih ediliyor.

Evet haklısınız, çoğu şey ezber mesajlara dönmeye başladı.

Ucuz ürünler sattıkları için kazanıyorlar. Tabii kaliteleri de yerlerde.

Dediğim duruma örnek olarak mesela soğutucu bakayım dedim çoğu Rampage.

Tanıtarak kalitesiz ürünlerini almalarını sağlıyor. Ben bunu eleştiriyorum. Neredeyse her videosunda "yeni F/P gıralı geyimgücü saber" gibi videolar atıyor ve öve öve bitiremiyor.

Ne yapsın adam? 250 TL gibi bir kısıtlı bütçeye SteelSeries klavyemi önersin? Söyle bana, Gamepower saber alıp sorun yaşayan çok az kişi gördüm, biraz araştırırsan Razer Ornata klavyelerde bile sorun yaşayan var. Sırf forumda önermiyorlar diye fanboyluk yapıyorsunuz yazık size.

Örnek verelim Rampage SMX-R90 sector mouse ismini duysanız kötü ya alma çöp dersiniz bir araştırın bakalım sensörü neymiş? Kim üretiyormuş.

@yokedicioguz
Bak kardeşim. İlla Steelseries'in klavyesini almak zorunda değil. 250 TL gibi bir bütçeye Redragon'un veya diğer markaların kaliteli mekanik, mekanik hisli klavyelerini alabilir. "Gamepower klavye bozuldu" gibi bir sürü konular açılıyor. Razer ne kadar satıyor, Gamepower ne kadar satıyor? Araştır gel önce. Gamepower fanboyusun. 😉

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı