@erdem sümer bir monitör sadece çözünürlük, G-Sync/FreeSync, tazeleme hızı, gecikme süresi ve boyutu ile karşılaştırılmaz.
Aradaki kalite farkı aşırı fazla oluyor, örnek olarak bu monitör ile bu arasında kesinlikle büyük farklar var. 240Hz ve pivot özelliğini saymıyorum bu arada.
Moralinizi bozmak gibi olmasın ama boşuna yazıyorsunuz. Ben de bu forumda 4 senedir bas bas bağırıyorum ama dinleyen yok.Arkadaşlar kendinizdeki Rampage ürün sorun yaratmadı diye başkasını önermeyin. Özellikle bu ürün PSU ise lütfen şunu yapmayın artık. Sorun çıkma olasılığı aşırı yüksek. 3 günde kullanırsın 3 senede hiç belli olmaz. Kaç kişinin sistemi yandı bu Rampage PSU'lar yüzünden.
Ya sizin anlamadığınız, anlayamadığını mesele bu zaten. Yahu adam yarı yarıya veriyor. Keyfine mi böyle veriyor? Sen "Aaa bak 2K, aha bir de G-Sync, hemen alalım!" diye atlıyorsun ama adam o monitörü 5000 yerine 2500 yapmak için ne kadar malzemeden kısıyor biliyor musun? İşte bu yüzden çabuk bozuluyor. İşte bu yüzden bozulma şansı yüksek. İşte bu yüzden dandik. Kalitesiz. Çöp.Şimdi zaten bende sadece kasa PSU ve fanları var monitörünüde aldım geçenlerde tamam ucuz kesimlere çoğunluk verebilir ama markayı öldürmemekte lazım iyi ürünleride var
2K G-Sync ve FreeSync destekli ürünler diğer markalarda 1080P destekli monitörlerinde 5 bine varan rakamlar veriyorlar ama Rampage 2500 lira neredeyse yarı yarıya yani
@erdem sümer hocam 3000 liralık bir sistemde kasa olarak kullanılacak kasadan zaten bir şey bekleyen yok, önü açık çok küçük olmayan bir kasa herkese yetiyor zaten. Fakat iş PSU'ya geldiğinde tamamen değişiyor. Mesela aşağıdaki Gamepower PSU yerine Vatan Bilgisayar'dan VS550 güç kaynağı alırım.
Gamepower GP-550 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gamepower GP-550 550 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gamepower GP-550 550 W Power Supply özelliklerini incele, 853,76 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Şimdi altta tam özellikleri yazıyor japon kondansatör kullanmış 12V tekli ray falan falan bu özelliklerde önemli mesela fotonun birinde tam voltaj çıkış değerlerini vermiş onlarada bakGamepower GP-550 APFC 14cm 80+(BRONZ) 550W PSU Fiyatı
Gamepower GP-550 APFC 14cm 80+(BRONZ) 550W PSU en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Mesela Corsair'de japon condansatör kullanılmamış yani condansatör deyince japon condansatörler her zaman normal condansatörden daha iyi pik değeri ve daha uzun ömür verir şimdi bunları da bir dikkate al derim bazen tek özellik bile o fiyatın yükselmesini sağlar falan falan uzar gider bu konular birazcıkta teknik detay ve bilgi ister işte bak burada Rampage tam detay vermiş ama Corsair markasında hani 5V sb değer 5V değeri 12V değeri orange Blue yellow değerleri tamamen satış politikası işte marka ad yapmış ya nasıl olsa o zaman gidin Apple PC alın oyun oynayın bakalım oynayabilecek misiniz onda da 5500 XT ekran kartı var ama Apple bile diyor ben pclerimi oyun için değil iş için tasarlıyorum oyun için benim bilgisayarımı almayın diyor bir örnek satış politikası sana iste bu firmalar ad yapmış ada bakma kardeşim sen özelliklerine bak kalitesine bakVS Series™ VS550 — 550 Watt 80 PLUS® White Certified PSU (EU)
The CORSAIR VS Series combines stable 80 PLUS efficiency power and affordable pricing from the world’s most trusted name in PC power supplies.www.corsair.com
@erdem sümer şu "falan falan"ı bir uzatın da görelim. Teknik bilgi ister diyorsunuz ama sizin teknik bilginiz sadece "falan falan"dan ibaret. Daha "kondansatör" yazmayı bile bilmiyorsunuz. Japon kondansatörlerin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Hele şu cümle nedir ya, "pik değeri ve daha uzun ömür verir şimdi bunları da bir dikkate al derim" gülme krizine giriyordum. Resmen bulduğunuz kelimeleri sıralamışsınız"japon condansatörler her zaman normal condansatörden daha iyi" cümlesi beni benden aldı zaten. Böyle bir şey yok. Kondansatörün modeline göre değişir. "Rampage tam detay vermiş ama" yahu Rampage kendi PSU bile üretemiyor, neyi savunduğunu bile anlamadım. Tüm detayı vermiş derken de zaten şöyle bir detaydan bahsediyorsundur (!):
Eki Görüntüle 713420
Bakın, PSU için teknik bilgim var demek için:
Şu 6 sayfalık incelemeyi okuyup anlayabilmeniz gerekiyor. Forumda bunu yapabilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Ama "yüksek ihtimalle" sizin daha ingilizceniz bile yok. İngilizcesi olmayan adam herhangi bir bilgisayar donanımından anlıyorum demesin, hiç inandırıcı değil. Komik de değil. Zira yukarıdaki gibi detaylı ve aynı zamanda Türkçe incelemeler maalesef yok. Sizin yazdığınız mesajdan da zaten belli oluyor teknik bilginiz. Oradaki pazarlama stratejisi Yellow'u Blue'si bile değil. O yellow ile Blue'nin ne olduğunu biliyor musunuz, onu sorayım daCorsair AX850 PSU Review: Top Performer and Dead Silent
The Corsair AX850 achieves top performance and it is reasonable priced, given its features. It surely is a worthy competitor to the digital AX860i.www.tomshardware.com