Rampage Markası Kalitesiz mi?

@erdem sümer bir monitör sadece çözünürlük, G-Sync/FreeSync, tazeleme hızı, gecikme süresi ve boyutu ile karşılaştırılmaz.

Aradaki kalite farkı aşırı fazla oluyor, örnek olarak bu monitör ile bu arasında kesinlikle büyük farklar var. 240Hz ve Pivot özelliğini saymıyorum bu arada.
 
@erdem sümer bir monitör sadece çözünürlük, G-Sync/FreeSync, tazeleme hızı, gecikme süresi ve boyutu ile karşılaştırılmaz.

Aradaki kalite farkı aşırı fazla oluyor, örnek olarak bu monitör ile bu arasında kesinlikle büyük farklar var. 240Hz ve pivot özelliğini saymıyorum bu arada.

Yani demek istediğim tam olarak bu değil. O zaman 4000 TL'ye 4K TV'de var 40000 TL'ye 4K TV'de var. Benim demek istediğim ne kadar çok para verirsen o kadar kaliteli alırsın ama ben Rampage marka mouse da kullanıyorum. Logitech marka mouse da, tamamen senin ne amaçla kullanıcağına kalmış. Şimdi gidip 3000TL'lik sisteme 10000 TL'lik kasa almazsın, ne yaparsın Rampage alırsın götürür o ama 3000 TL'lik ürüne Rampage marka 300 TL'lik kasa alırsan ondan da 10000 TL'lik kasa performansı bekleme yani. Ama fiyat olarak bence başarılı ürünleri var. Hepsi başarılı mı değil, zaten diğer firmalarda da hepsi başarılı değil.
 
Arkadaşlar kendinizdeki Rampage ürün sorun yaratmadı diye başkasını önermeyin. Özellikle bu ürün PSU ise lütfen şunu yapmayın artık. Sorun çıkma olasılığı aşırı yüksek. 3 günde kullanırsın 3 senede hiç belli olmaz. Kaç kişinin sistemi yandı bu Rampage PSU'lar yüzünden.
Moralinizi bozmak gibi olmasın ama boşuna yazıyorsunuz. Ben de bu forumda 4 senedir bas bas bağırıyorum ama dinleyen yok.
Şimdi zaten bende sadece kasa PSU ve fanları var monitörünüde aldım geçenlerde tamam ucuz kesimlere çoğunluk verebilir ama markayı öldürmemekte lazım iyi ürünleride var
2K G-Sync ve FreeSync destekli ürünler diğer markalarda 1080P destekli monitörlerinde 5 bine varan rakamlar veriyorlar ama Rampage 2500 lira neredeyse yarı yarıya yani
Ya sizin anlamadığınız, anlayamadığını mesele bu zaten. Yahu adam yarı yarıya veriyor. Keyfine mi böyle veriyor? Sen "Aaa bak 2K, aha bir de G-Sync, hemen alalım!" diye atlıyorsun ama adam o monitörü 5000 yerine 2500 yapmak için ne kadar malzemeden kısıyor biliyor musun? İşte bu yüzden çabuk bozuluyor. İşte bu yüzden bozulma şansı yüksek. İşte bu yüzden dandik. Kalitesiz. Çöp.

F/P ile kalitesiz kavramını karıştırıyorsunuz yahu. F/P demek yarı fiyatı demek değil. F/P demek fiyat ve performans dengesi yüksek demek. Malın her tarafından hunharca kısıp yarı fiyatına kalitesiz ürün satmak demek değil.
 
@erdem sümer hocam 3000 liralık bir sistemde kasa olarak kullanılacak kasadan zaten bir şey bekleyen yok, önü açık çok küçük olmayan bir kasa herkese yetiyor zaten. Fakat iş PSU'ya geldiğinde tamamen değişiyor. Mesela aşağıdaki Gamepower PSU yerine Vatan bilgisayardan VS550 güç kaynağı alırım.


 
@erdem sümer hocam 3000 liralık bir sistemde kasa olarak kullanılacak kasadan zaten bir şey bekleyen yok, önü açık çok küçük olmayan bir kasa herkese yetiyor zaten. Fakat iş PSU'ya geldiğinde tamamen değişiyor. Mesela aşağıdaki Gamepower PSU yerine Vatan Bilgisayar'dan VS550 güç kaynağı alırım.



Şimdi altta tam özellikleri yazıyor japon kondansatör kullanmış 12V tekli ray falan falan bu özelliklerde önemli mesela fotonun birinde tam voltaj çıkış değerlerini vermiş onlarada bak
Mesela Corsair'de japon condansatör kullanılmamış yani condansatör deyince japon condansatörler her zaman normal condansatörden daha iyi. Pik değeri ve daha uzun ömür verir şimdi bunları da bir dikkate al derim bazen tek özellik bile o fiyatın yükselmesini sağlar falan falan uzar gider bu konular. Birazcık da teknik detay ve bilgi ister. İşte bak burada Rampage tam detay vermiş ama Corsair markasında hani 5V sb değer 5V değeri 12V değeri orange Blue yellow değerleri tamamen satış politikası. İşte marka ad yapmış ya nasıl olsa o zaman gidin Apple PC alın oyun oynayın bakalım oynayabilecek misiniz onda da 5500 XT ekran kartı var ama Apple bile diyor ben PC'lerimi oyun için değil iş için tasarlıyorum. Oyun için benim bilgisayarımı almayın diyor bir örnek satış politikası sana iste bu firmalar ad yapmış ada bakma kardeşim sen özelliklerine bak kalitesine bak.
 
Şimdi altta tam özellikleri yazıyor japon kondansatör kullanmış 12V tekli ray falan falan bu özelliklerde önemli mesela fotonun birinde tam voltaj çıkış değerlerini vermiş onlarada bak
Mesela Corsair'de japon condansatör kullanılmamış yani condansatör deyince japon condansatörler her zaman normal condansatörden daha iyi pik değeri ve daha uzun ömür verir şimdi bunları da bir dikkate al derim bazen tek özellik bile o fiyatın yükselmesini sağlar falan falan uzar gider bu konular birazcıkta teknik detay ve bilgi ister işte bak burada Rampage tam detay vermiş ama Corsair markasında hani 5V sb değer 5V değeri 12V değeri orange Blue yellow değerleri tamamen satış politikası işte marka ad yapmış ya nasıl olsa o zaman gidin Apple PC alın oyun oynayın bakalım oynayabilecek misiniz onda da 5500 XT ekran kartı var ama Apple bile diyor ben pclerimi oyun için değil iş için tasarlıyorum oyun için benim bilgisayarımı almayın diyor bir örnek satış politikası sana iste bu firmalar ad yapmış ada bakma kardeşim sen özelliklerine bak kalitesine bak
 
PSU ve monitör gibi bileşenlerine para vermeye pek değeceğini düşünmüyorum. Çok üst düzey profesyonel oyuncu değilseniz mouse, klavye gibi ürünleri kullanılabilir. Ben 4 yıldır klavye ve mouse olarak tercih ediyorum bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. Ama ben sorun yaşamadım diye markanın tüm ürünleri iyidir diye bir şey yok.

Kullandığım klavye ve mouse linkini aşağı bırakıyorum. Fiyatlar tabi şu anda çok pahalı ben aldığımda bu kadar değildi. 🙂





4 yıldır bana eşlik ediyorlar sağolsunlar.
 
@erdem sümer şu "falan falan"ı bir uzatın da görelim. Teknik bilgi ister diyorsunuz ama sizin teknik bilginiz sadece "Falan falan"dan ibaret. Daha "kondansatör" yazmayı bile bilmiyorsunuz. Japon kondansatörlerin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Hele şu cümle nedir ya, "Pik değeri ve daha uzun ömür verir şimdi bunları da bir dikkate al derim" Gülme krizine giriyordum. Resmen bulduğunuz kelimeleri sıralamışsınız 🤣 "japon condansatörler her zaman normal condansatörden daha iyi" cümlesi beni benden aldı zaten. Böyle bir şey yok. Kondansatörün modeline göre değişir. "Rampage tam detay vermiş ama" Yahu Rampage kendi PSU bile üretemiyor, neyi savunduğunu bile anlamadım. Tüm detayı vermiş derken de zaten şöyle bir detaydan bahsediyorsundur (!):
Adsız.png

Bakın, PSU için teknik bilgim var demek için :
Şu 6 sayfalık incelemeyi okuyup anlayabilmeniz gerekiyor. Forumda bunu yapabilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Ama "yüksek ihtimalle" sizin daha İngilizceniz bile yok. İngilizcesi olmayan adam herhangi bir bilgisayar donanımından anlıyorum demesin, hiç inandırıcı değil. Komik de değil. Zira yukarıdaki gibi detaylı ve aynı zamanda Türkçe incelemeler maalesef yok. Sizin yazdığınız mesajdan da zaten belli oluyor teknik bilginiz. Oradaki pazarlama stratejisi Yellow'u Blue'si bile değil. O Yellow ile Blue'nin ne olduğunu biliyor musunuz, onu sorayım da 🤣
 
@erdem sümer şu "falan falan"ı bir uzatın da görelim. Teknik bilgi ister diyorsunuz ama sizin teknik bilginiz sadece "falan falan"dan ibaret. Daha "kondansatör" yazmayı bile bilmiyorsunuz. Japon kondansatörlerin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Hele şu cümle nedir ya, "pik değeri ve daha uzun ömür verir şimdi bunları da bir dikkate al derim" gülme krizine giriyordum. Resmen bulduğunuz kelimeleri sıralamışsınız 🤣 "japon condansatörler her zaman normal condansatörden daha iyi" cümlesi beni benden aldı zaten. Böyle bir şey yok. Kondansatörün modeline göre değişir. "Rampage tam detay vermiş ama" yahu Rampage kendi PSU bile üretemiyor, neyi savunduğunu bile anlamadım. Tüm detayı vermiş derken de zaten şöyle bir detaydan bahsediyorsundur (!):
Eki Görüntüle 713420
Bakın, PSU için teknik bilgim var demek için:
Şu 6 sayfalık incelemeyi okuyup anlayabilmeniz gerekiyor. Forumda bunu yapabilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Ama "yüksek ihtimalle" sizin daha ingilizceniz bile yok. İngilizcesi olmayan adam herhangi bir bilgisayar donanımından anlıyorum demesin, hiç inandırıcı değil. Komik de değil. Zira yukarıdaki gibi detaylı ve aynı zamanda Türkçe incelemeler maalesef yok. Sizin yazdığınız mesajdan da zaten belli oluyor teknik bilginiz. Oradaki pazarlama stratejisi Yellow'u Blue'si bile değil. O yellow ile Blue'nin ne olduğunu biliyor musunuz, onu sorayım da 🤣

Kardeşim elektronik kart tamiri yapıyorum. Falan falanlarla, zaten tamir edemem bu işe çocukluğumdan beri meraklıyım ve uğraşıyorum. Şimdi bana attığın bu görsel başka bir cihaza ait. Yani benim verdiklerimle zaten kıyaslayamazsın, o zaman tercih sizin ben kullanıyorum ve memnunum. Bir sıkıntı yaşamadım ama o Corsair dediğiniz PSU var ya CF sistemde catır cutur çatapat gibi patladı ve çok kaliteli bir UPS ile beraberinde çöpe gitti. Şu an o Rampage markasını kullanıyorum ve 1.5 sene oldu. Hala sistemi elime almadım, Corsair her ne hikmettense elime verdi UPS'i ve kendisini tamam. Siz gidin alın ben karışamam ama bunuda bilin istedim. Uzatmayalım fazla, yoksa sürekli ceza yiyeceğiz, tercih meselesi kullanmadan da yorum yapmayın. Gidip te 80 TL'lik mouseunu alıp da ya bu fiyatı üzerine 80 TL.
Ve bu kasa var bende Corsair 120 TL'lik fanın üflediği CF'yi şu an Rampage fan daha fazla üflüyor. Ve 25TL'ye aldım. Takdir size kalmış, uzatmanın bir anlamı yok ama milleti de bu konuda yanıltmayın. Ben tavsiye etmiyorum deyin geçin.
 

Geri
Yukarı