Rampage monitör HDMI calışıyor fakat Display Port'ta calısmıyor

Hanbozbay

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, dün yeni 165 Hz destekli Rampage bir monitör aldım. Sabah fark ettim ki 60 Hz'de calışıyor, ayarlarını yapmaya calıstım fakat 60 Hz yukarısında ekran gelmiyor. HDMI taktıgımda 120 Hz alabiliyorum ama dısplay taktıgım zaman yüksek yenileme hızlarında görüntü gidiyor ,ara ara kopuyor ve ekran dalgalanıyor.
Yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
Ekran kartı modeli: NVIDIA GTX 1080 8 GB.
1 HDMI cıkısı.
2 Display Port cıkışı mevcut.
Ekran modeli: Rampage 23, 6" RM-236 165Hz.
1 HDMI.
1 Display Port cıkışı mevcut.

Ek olarak normalde 2 monitör kullanıyorum biri.
Rampage 23, 6" RM-236 165Hz diğeri ise 75Hz Samsung 17 inc bir monitör fakat onu cevirici ile kullanıyorum.
Normalde böyle kullanabilirim ama ekranım 165 Hz destekliyorken 120 Hz'de takılı kalmak istemiyorum.
Bilgisi olanlar basına gelenler yardımcı olursa cok sevinirim.

Kutudan çıkan hdm kablo 60Hz'ye kilitlidir, hariçden en az 1.4 sürüm lü 165Hz destekleyen kablo ( 2.1 hdm daha iyi) monitör de hdm giriş 1; 120 ya da 165 Hz'yi destekler monitör giriş hdm 2 60Hz'yi destekler eğer yanlış takiyorsan PC'den ayarlamalısın monitör HDMI de 165Hz vermiyebilir bilgin olsun ( yalnız DP 165 Hz).

Kutudan çıkan hdm kablo 60Hz'ye kilitlidir, hariçden en az 1.4 sürüm lü 165Hz destekleyen kablo ( 2.1 hdm daha iyi) monitör de hdm giriş 1; 120 ya da 165 Hz'yi destekler monitör giriş hdm 2 60Hz'yi destekler eğer yanlış takiyorsan PC'den ayarlamalısın monitör HDMI de 165Hz vermiyebilir bilgin olsun ( yalnız DP 165 Hz).
monitörde 1 hdmı 1 dp girişi mevcut
hdm de 120 alıyorum
dp de ekran acılmıyor
sabah acılıyordu artık onuda yapmıyor bilgisayar

Kutudan çıkan DP kablolar pek düzgün bir şey değildir çoğunlukla hariçten alman lazım, 1080 le uyumsuz ya yeni DP alıp demeyeceksin ya da hdm, hangi kablo olursa olsun bazen uyumsuzluk olabilir, kablolar belli bir Hz kilitlidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı