Rampage neden alınmaz?

Bence gerçek sorun yalan bilgi vermeleri. Çin'de ürün bastırma işini herkes yapıyor sonuçta.

Rampage Türk firması. Bizde kelime oyunları yapıp kanunu küçük hamlelerle aldatmak adettendir.

Örnek vereyim; görüntüsü ve malzemesi gerçekten güzel bir klavye almıştım Rampage marka. Bana lazım olan şey anti-ghosting özelliği idi. "40 tuşa kadar anti-ghosting" yazıyordu kutusunda. Dürüst bir beyanda bundan ne anlarsınız? Aynı anda 40 tuşa kadar bassanız bile hepsini doğru bir şekilde ve eksiksiz algılayacak diye anlarsınız. Bırakın 40'ı, aynı anda sağ Shift + sağ Control ve herhangi iki harfe ya da sayıya bastığımda tuşlar kitleniyordu.

Ürünü Vatan'dan almıştım. Mağazadan aldığım ve kullandığım için önce geri almak istemediler. Rampage müşteri hizmetlerini, mağazada beraber aradık. Müşteri hizmetleri "bu durum öyle herhangi 40 tuşta geçerli değil, sadece çok spesifik bir tuş kombinasyonu için geçerli. Başka kombinasyonlar için anti-ghosting sayısı daha az olabilir. Bu yüzden 40 tuş demiyoruz, 40 tuşa kadar diyoruz" gibi bir açıklama yaptı.

Ben "40 nerede, 4 nerede? Azıcık istikrarlı olun. Bahsettiğimiz kombinasyonda da Control ve Shift tuşları var, zaten yaratılış sebepleri diğer tuşlarla aynı anda kullanılmak" deyince aynı cevabı yineledi. Yasal olarak da dediklerinin doğru olduğunu iddia etti. Cevap vermekte o kadar başarısız kaldı ki Vatan'ın müdiresi bile tatmin olmayıp ürünü iade aldı.

Sonra 12 tuşa kadar anti-ghosting özellikli bir Trust klavye aldım. Aynı fiyata. Çalışması gerektiği gibi çalışıyor. Trust da, aynı Rapmage gibi Çin'de ürün ürettiren, bazı hazır modellere de kendi logosunu basan, Hollanda merkezli bir uygun fiyatlı ürün markası.

Sonuç olarak, benim iki günümü yedi o klavye. Üstüne yerli olanın yabancı olanla aynı fiyat olduğunu ama aynı kaliteti vermediğini görmüş oldum (Monster da yerli ve bunu fiyatlarına mümkün olduğunca yansıtıyor örneğin). Üstüne yalan söylediklerini görmüş oldum.
 
KM-RX9 modelini kullanıyorum. Evet kaliteli diyemem ama kötü de denemez. 3 yıl oldu hala ilk günkü gibi. Zaten bu fiyatlarda kalite aramıyorum. Yarı yolda bırakacak kadar kötü olmasın yeterli.
 
Güncelleme: Bozuldu C ve 3 tuşu ile sorun yaşadım. Şuan 4 ayda 7.klavyem. Modeli:Redragon Dyaus 2 K509. Bıktım artık.
Sorunuzun cevabını er ya da geç kendiniz vermişsiniz. Umarım bunu gören arkadaşlar faydalanırlar ve uzak dururlar. Geçmiş olsun. Aslında bir kez paraya kıyıp iyi bir klavye almak, bu tarz sorunlar yaşamaktan çok daha iyi.
 

Geri
Yukarı