Rampage RM-344 monitör 144 Hz'de yırtılma oluyor

barisjk7

Hectopat
Arkadaşlar merhaba herkese sadece Valorant oynarken ekran yırtılması yaşıyorum. Sebebi nedir? Monitör markam Rampage rm-344. V-Sync açınca düzeliyor fakat 144FPS alıyorum, normalde daha fazla. Display Port kablosu takılı FPS veriyor, sabitlemek istemiyorum. Başka bir çözümü yok mu?

Ryzen 5 2600 Sapphire R9 380 4 GB 256 bit ekran kartı B40mk anakart 16 GB RAM 256 GB SSD.
Normalde FreeSync veya G-Sync dediğimiz Adaptive Sync teknolojisini açarak engelleyebilirdiniz ama kartınız FreeSync desteklemedeğinden tek çözüm V-Sync veya oyun içi FPS sınırı.

V-Sync: Maksimum FPS değerini belirler, Adaptive Sync işini görmez.

Eğer oyunda mönitörünüzün desteklediği hz değerinden daha fazla fps alırsanız yırtılmalar olur.V-Sync zaten sizin bu sorunu yaşamamanızı sağlıyor.Sistem, Mönitörünüzün desteklediği maksimum Hz değerini veya o hz'e yakın fpsler almanıza imkan sağlıyorsa daha fazla fps almanıza gerek yok.Çünkü 144 fps yeterli olacaktır,mönitörünüzde zaten maksimum bu fps değerini destekliyor.

Eğer oyunda mönitörünüzün desteklediği Hz değerinden daha fazla FPS alırsanız yırtılmalar olur. V-Sync zaten sizin bu sorunu yaşamamanızı sağlıyor. Sistem, mönitörünüzün desteklediği maksimum Hz değerini veya o Hz'e yakın FPS'ler almanıza imkan sağlıyorsa daha fazla FPS almanıza gerek yok. Çünkü 144 FPS yeterli olacaktır, mönitörünüzde zaten maksimum bu FPS değerini destekliyor.

144Hzli başka bir bilgisayarım var onda neden olmuyor ekran kartında bir sorun yok değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı