Sıvı soğutmayı cpu fana takınca burdan hangisini seçip kaydedeceğim?Hocam sıvı soğutma fanı CPU fan girişine takın. Sistemin otomatik sıcaklık değerlerine göre fanların otomatik olarak kendini ayarlaması her zaman daha iyidir. Yükte ve boşta ihtiyacına göre hızını kendi belirler… eğer fanlarınız PWM özellikli ise hepsini birbirine veya çoklayacı varsa çoklayıcıya, çoklayıcının ucunu da CHA_FAN yazan kısma takmanız gerekmektedir. Bu sayede fanlar bilgisayar sıcaklık değerlerine göre otomatik kendini ayarlayacaktır veya siz BIOS üzerinden performans veya standart ayarları arasından fan dönüş hızlarını ayarlama yapabilirsiniz. Bu şekilde montaj gerçekleştirdikten sonra BIOS'tan tekrar kayıt etmeyi deneyin ve sonucu paylaşın iyi sosyaller….
Cha 3 fan takılı olan fan sıvı soğutmanın fanları BIOS'ta hızını arttırabiliyorum? Şimdi o soketi ben cpufan a mi takayım?
Cpufan da olan soketi cha 3'e mi takayım yer değiştireyim yani?
Sizin de değiniz gibi ısı artsada 67 68 bazen 70 radyatör yanı kasanın üstündeki fanlar hep aynı hızda çalışıyor dediğiniz bu galiba be yer değişeğim? İstersemde sonra fan ayarlarında ayarlarını yaparım değil mi sıvı soğutmanın?
İşlemcinin üzerindeki pompada radyatör fanlarına bağlı değil mi hocam? Yani CPU falan takağaom sökete bağlı? O pompanın girişi falan var mıdır yoksa pompa radyatör hepsi tek bir giriş midir?
Kasa fanlarımın PWM özellikli olduğunu nasıl bakarım?
Sıvı soğutmayı CPU fana takınca buradan hangisini seçip kaydedeceğim?
Kafama takılan işlemcinin üstündeki pompanınds bir girişimi var onu belki de CPU fana takmışlar? Çunku hep aynı RPM de dönüyor arttırsamda kıssamda. O zaman CPU fana takalan pompa onu onu fan 3 takayım fan 3 tekini CPU fana.
Yani kısaca söyleyeyim hocam ben pompayı cha3 fanına bağlayacağım değil mi?
Radratör fanınıda yanı üsteki büyük fanlarında CPU fana bağlayacağım değil mi?
Yani kısaca söyleyeyim hocam ben pompayı cha3 fanına bağlayacağım değil mi?
Radratör fanınıda yanı üsteki büyük fanlarında CPU fana bağlayacağım değil mi?
Bende diyorumki bu işlemci bazen forza5 oynarken 70 lere dayanıyor neden ısı düşmüyor aşaya sıvı soğutma fanlarıda aynı hiç yükselmiyor zaten acaip sıcaklık veriyordu kasa üstünden anlıyordum anormallik olduğunu demekki devir arttırmıyordu sabit çalışıyorduHocam sıvı soğutma fanları önce birbirine daha sonra CPU fan kısmına pompayı varsa cpu_opt ye yoksa sys_fan_pump yazan kısma bağlayın veya cha yazana fark etmez. Sorun yaşamazsınız….(anakart modelinizi bilmediğim için hangi isimler var göremiyorum.)
BIOS'u Auto veya PWM çekebilirsiniz. Geçmiş olsun iyi günlerde kullanın.
Çok teşekkür ederim akşam birdaha bakip yaptıktan sonra yazacağım size.Hocam sıvı soğutma fanları önce birbirine daha sonra CPU fan kısmına pompayı varsa cpu_opt ye yoksa sys_fan_pump yazan kısma bağlayın veya cha yazana fark etmez. Sorun yaşamazsınız….(anakart modelinizi bilmediğim için hangi isimler var göremiyorum.)
Bende diyorum ki bu işlemci bazen Forza5 oynarken 70'lere dayanıyor neden ısı düşmüyor aşağıya sıvı soğutma fanları da aynı hiç yükselmiyor zaten acayip sıcaklık veriyordu kasa üstünden anlıyordum anormallik olduğunu demek ki devir arttırmıyordu sabit çalışıyordudediğiniz gibi yerleri değişeceğim.
CPU fan bağlı olan demek ki pompa idi oda standart çalışıp sıcak havayı hep radratöre verdi sıcaklık çıkısı ondan çok oluyordu demek ki kasa üstünden.
Çok teşekkür ederim akşam bir daha bakip yaptıktan sonra yazacağım size.
Anakart bu hocam girişlerde bunlar.Yardımcı olabildiysem ne mutlu sonucu bekliyorum iyi günler dilerim.
Hocam dediğiniz gibi cpu fanda olan 3pinli girişi cha3 girişine taktım,Yardımcı olabildiysem ne mutlu sonucu bekliyorum iyi günler dilerim.
hocam pompa kablosu 3 pin onu cha3 fan girişine taktım?Hocam sıvı soğutma fanları önce birbirine daha sonra CPU fan kısmına pompayı varsa cpu_opt ye yoksa sys_fan_pump yazan kısma bağlayın veya cha yazana fark etmez. Sorun yaşamazsınız….(anakart modelinizi bilmediğim için hangi isimler var göremiyorum.)