Çözüldü Rampage SN-RMX9 mikrofonda ses yankılanması oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Acer

Megapat
Makaleler
2
Yer
Trabzon/Ortahisar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: MSI PRO B660M-A DDR4 - Gigabyte RTX 3060Ti Vision OC - Intel i5 12600K - Gskill RipjawsV 4000MHz Cl18 (2x8) DDR4 - Silicon Power 5000/4400 MB/S M.2 4x4 gen 1TB - Aerocool Airhawk - Corsair CV750+80w - Corsair Hydro H100X Sıvı Soğutma
Merhaba herkese iyi sosyaller diliyorum öncelikle.
Rampage SN-RMX9 mikrofunun satın aldım. Ürün Linki
Ürünü aldım bilgisayarımın USB girişine taktım. Daha sonra Discord üzerinden bir arkadaşım ile konuşurken onun sesi ona geri gidiyor. Benim sesim ona sorunsuz giderken onun konuştuğu ses ona geri gidiyor.

Yani hoparlörden çıkan ses ona geri gidiyor. bir türlü anlayamadım. Birçok video izledim. Ses ayarı yapmaya çalıştım fakat olmadı. Bu sefer eski kullandığım sorun olmayan mikrofonun ayarını da bozdum. Bu sefer sorun olmayan mikrofon da sorun oldu.

* Mikrofonu test et yani kendi sesimizi dinlediğimiz test ayarı kapalı bu öneriyi sunacak olacak arkadaşlarımız için bunu söyleyebilirim.
Bağlantımı arka pembe delikli olan mikrofon çıkışından yapıyorum.
İnanın çıldırmak üzereyim hala sorunum günceldir bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Herkese tekrardan iyi sosyaller iyi eğlenceler dilerim.

Anakart: MSI Pro B66-A DDR4 4800 MHz OC soket 1700.

Çözüm
Kendim çözdüm arkadaşlar konu kilit. Çözemeyen çözüm bulamayan arkadaşlarım için çözümü anlatıyorum. Söylemiş olduğum gibi mikrofonumdan ses karşı tarafa gidiyordu. Yani arkadaşım discorddan konuşurken kendi sesi ona geri gidiyordu. Discord ayarlarından yankı engellemeyi açtım düzeldi. Her şeyi denemiştim olmamıştı problem çözüldü.
Merhaba herkese iyi sosyaller diliyorum öncelikle.
Rampage SN-RMX9 mikrofunun satın aldım. Ürün Linki
Ürünü aldım bilgisayarımın USB girişine taktım. Daha sonra Discord üzerinden bir arkadaşım ile konuşurken onun sesi ona geri gidiyor. Benim sesim ona sorunsuz giderken onun konuştuğu ses ona geri gidiyor.

Yani hoparlörden çıkan ses ona geri gidiyor. bir türlü anlayamadım. Birçok video izledim. Ses ayarı yapmaya çalıştım fakat olmadı. Bu sefer eski kullandığım sorun olmayan mikrofonun ayarını da bozdum. Bu sefer sorun olmayan mikrofon da sorun oldu.

* Mikrofonu test et yani kendi sesimizi dinlediğimiz test ayarı kapalı bu öneriyi sunacak olacak arkadaşlarımız için bunu söyleyebilirim.
Bağlantımı arka pembe delikli olan mikrofon çıkışından yapıyorum.
İnanın çıldırmak üzereyim hala sorunum günceldir bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Herkese tekrardan iyi sosyaller iyi eğlenceler dilerim.

Anakart: MSI Pro B66-A DDR4 4800 MHz OC soket 1700.

Hocam bu tarz şeylerde pek bilgim yok ama eğer sesi harici bir hoparlörden alıyorsanız karşı taraf size konuştuğunda sesi hoparlörden çıkar bu sayede mikrofon sesi algılayıp tekrar karşı tarafa götürebilir. Dediğim gibi pek bilgim yok ufak bir fikir.

Hocam bu tarz şeylerde pek bilgim yok ama eğer sesi harici bir hoparlörden alıyorsanız karşı taraf size konuştuğunda sesi hoparlörden çıkar bu sayede mikrofon sesi algılayıp tekrar karşı tarafa götürebilir. Dediğim gibi pek bilgim yok ufak bir fikir.
Söylediğinizi anladım. 5+1 hoparlör olarak kullanıyorum sistemimi.
Yalnız şöyle bir şey var daha önce bir önceki kullanmış olduğum mikrofon üzerinden bu şekilde herhangi bir şey olmuyordu. Zaten olmaması gerekiyor.
Örnek vereyim bir önceki kullanmış olduğum mikrofonda isterse mikrofonu hoparlöre dayayayım karşı tarafın sesi ona geri gitmiyordu. Zaten olması gereken budur.
Fikirlerin için teşekkür ediyorum.
Sorunum günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar.

Söylediğinizi anladım. 5+1 hoparlör olarak kullanıyorum sistemimi.
Yalnız şöyle bir şey var daha önce bir önceki kullanmış olduğum mikrofon üzerinden bu şekilde herhangi bir şey olmuyordu. Zaten olmaması gerekiyor.
Örnek vereyim bir önceki kullanmış olduğum mikrofonda isterse mikrofonu hoparlöre dayayayım karşı tarafın sesi ona geri gitmiyordu. Zaten olması gereken budur.
Fikirlerin için teşekkür ediyorum.
Sorunum günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi sosyaller.

Hocam öncelikle geç cevabım için kusura bakmayin. Mikrofonunuzun bir driveri varsa onu indirip ayarlari duzenleyin. Veya Windows ses kısmıyla da ilgili olabilir. Mikrofonu aldığınız sitedeki satıcılara sorabilirsiniz az da olsa bilgi vermeye çalışırlar. Segment Bilgisayar | Bütünü Oluşturan Parçalar
Yukaridaki siteden destek talebi de oluşturabilirsin.

Ekstra seçenek = Ses cihazınız yankıya neden olabilir

Son düzenleme:
Kendim çözdüm arkadaşlar konu kilit. Çözemeyen çözüm bulamayan arkadaşlarım için çözümü anlatıyorum. Söylemiş olduğum gibi mikrofonumdan ses karşı tarafa gidiyordu. Yani arkadaşım discorddan konuşurken kendi sesi ona geri gidiyordu. Discord ayarlarından yankı engellemeyi açtım düzeldi. Her şeyi denemiştim olmamıştı problem çözüldü.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı