Devran Akar
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Endüstriyel Tasarımcı
Şu video'yu izle. Biliyorum bizim gibi insanların vakti yok ama biraz vakit harcayıp terimleri, kavramları, temel işleyişi anlarsan çok daha kolay overclock yapabilirsin.
AI Suite'den dene ilk başlarda. Sonralardan FSB ile bile overclock yapabilirsin direkt bios'a girip.
Şimdilik videodaki arkadaş gibi, hiç voltaj vermeden yavaş yavaş çarpan arttır.
Bazı kişiler çok yüksek voltaj verip yavaş yavaş çarpan arttırarak yükseliyorlar. Bazıları eş zamanlı gidiyor. Bazılarının işlemcisi Golden Batch oluyor, çok düşük voltajlarda çok yüksek hızlara çıkıyor. Şimdilik 4.5 , 4.6 ya gelip bıraksan yeterli bence. Bunun için de 1 saatlik bir zaman harcaman gerek en fazla. Bu video doğrudan Rampage V üzerine. Bunu izledikten sonra X79 overclock guide yazıp o videoları da izlemen daha yararlı olacaktır. İnan bana 3DS MAX'ten zor değil.
Araştırınca göreceksin ama yine söyleyeyim. Önce 64 bit Prime 95'i indir. Mesela diyelim çarpanı arttırdın hiç voltaj vermden, test etmen gerekecek. Bu program ile test edebilirsin. Diyelim test ederken mavi ekran verdi, bu ne demek ? Voltaj istiyor. Eser miktarda voltaj verip tekrar test edeceksin. Baktın 10 dk oldu, 30dk oldu, 50dk oldu, 1 gün oldu, tık yok. Sonra gidip çarpan arttırmayı deneyeceksin. Arttırdın, yine test edeceksin. Mavi ekran mı verdi ? Yine voltaj arttıracaksın.
Hangi voltta hangi hıza çıkacağını kimse sana söyleyemez. İşlemci Prime 95 ile test edilirken 80 dereceye dayanıyorsa orada bırak. Tabi bu 1.4 küsür voltlara da çık demiyorum. Zaten yavaş yavaş ilerle demiştim, şimdilik 4.5 GHZ'e gelip bıraksan yeterlidir. Çok tecrübe çok ince ayar demek. Çok ince ayar ise daha iyi overclock.
İyi overclock'lar.
1.3 V ile 4.4 yaptım, full yükte 60-65 derece arası oluyor. Nasıl sence?
Son düzenleyen: Moderatör: