Ranch Simulator oynarken ekran kartı çöküyor

negroMONTY

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 4800 Mhz CL40
Ekran kartı
RTX 4050 105W
İşlemci
İ5 12450HX
Merhabalar,

Geçenlerde arkadaşlarımla birlikte Ranch Simulator oynuyorduk ve hiçbir sorun yaşamıyordum. Ancak dün oyuna tekrar girdiğimde sürekli ekran kartı çöktü hatası almaya başladım. Hatanın ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Karşılaştığım hata şu şekilde:

LowLevelFatalError
[File: D:\build++UE5\Sync\Engine\Source\Runtime\D3D12RHI\Private\D3D12Util.cpp]
[Line: 873]
CurrentQueue.Fence.D3DFence->GetCompletedValue() failed at D:\build++UE5\Sync\Engine\Source\Runtime\D3D12RHI\Private\D3D12Submission.cpp:939
with error DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
with Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG

Bu hatanın nedeni hakkında bilginiz var mı acaba? Ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünmüştüm ama bu sorun sadece Ranch Simulator’da oluyor. Diğer oyunlarda şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım. Örnek olarak:
  • The Last of Us Part I — Orta ayarlarda
  • The Witcher 3 — Yüksek ayarlarda
  • Sons of the Forest — Ultra ayarlarda
  • Until Dawn — Yüksek ayarlarda
  • Detroit: Become Human — Ultra ayarlarda
Bu oyunlarda herhangi bir donma ya da çökme yaşamadım. Sizce sorun tam olarak ne olabilir? Oyunu Epic Games üzerinden satın aldım.

Oyunu satın aldığın mecra ile bir ilgisi yok DX hatası bu. Hatada device removed diyor, bir timeout söz konusu. Ayarlardan oyun bölümüne gir Windows'ta Ranch Simulator oyunu varsa NVIDIA ekran kartı ile çalıştırmaya zorla. Yoksa da oyun/program ekle kısmından oyunun EXE dosyasını ekle öyle NVIDIA olarak seç. Visual C++ runtime ve ekran kartı sürücülerin de güncel olsun, Intel entegre grafik sürücüsünü sakın unutma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı