Ranch Simulator'da işlemci %10 kullanılıyor

barış baskan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ranch Simulator oynuyorum çok nadir de olsa oyunda kullanım arada bir %5-10'lara geriliyor. Normal şartlar da aşağıdaki görselde mevcut %30-50 arası seyrediyor. Nadiren de olsa 10'lara düşüyor. Neden olabilir 2K çözünürlük de oynuyorum. Marvel Rivals da böyle bir sorun ile karşılaşmadım hep stabil 40'larda geziyordu. Sistem dün elime ulaştı yeni kurdum. Bu normal mi yoksa oyundan mı kaynaklıdır? Dediğim gibi her zaman böyle değil arada bir düşüyor sadece oda sadece Ranch Sim'de.

Arkadaşlar bilgili biri normal mi cevaplarsa çok müteşekir olurum.

Sistem özelliklerim

Intel Core i5 14400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 10nm tray işlemci.
Gigabyte H610M h V2 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM.
Intel Arc B580 12 GB GDDR6 192bit limited Edition ekran kartı.
Vento VG3400s RGB tempered glass USB 3.0 mesh ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
FSP NC3 siyah 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu.
Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma DRAM)

Dosya Ekleri

• 3FA884EF-5501-40EF-91EB-B0BA4CF4DBB2.jpeg
    3FA884EF-5501-40EF-91EB-B0BA4CF4DBB2.jpeg
    127,2 KB · Görüntüleme: 27
  • 2135C6CF-D1C2-4AFA-84D3-0A4C6F4DCC45.jpeg
    2135C6CF-D1C2-4AFA-84D3-0A4C6F4DCC45.jpeg
    128,9 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Güç ve uyku ayarlarından en yüksek işlemci durumunu ve en düşük işlemci durumunu %100 yapıp deneyin ve parçaların sıcaklık değerini atarsanız daha detaylı anlaşılır.

Güç ve uyku ayarlarından en yüksek işlemci durumunu ve en düşük işlemci durumunu %100 yapıp deneyin ve parçaların sıcaklık değerini atarsanız daha detaylı anlaşılır.
Pardon resimleri görmemişim

Arkadaşlar Ranch Simulator oynuyorum çok nadir de olsa oyunda kullanım arada bir %5-10'lara geriliyor. Normal şartlar da aşağıdaki görselde mevcut %30-50 arası seyrediyor. Nadiren de olsa 10'lara düşüyor. Neden olabilir 2K çözünürlük de oynuyorum. Marvel Rivals da böyle bir sorun ile karşılaşmadım hep stabil 40'larda geziyordu. Sistem dün elime ulaştı yeni kurdum. Bu normal mi yoksa oyundan mı kaynaklıdır? Dediğim gibi her zaman böyle değil arada bir düşüyor sadece oda sadece ranch SIM'de.

Arkadaşlar bilgili biri normal mi cevaplarsa çok müteşekir olurum.

Sistem özelliklerim.

Intel Core i5 14400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 10nm tray işlemci.
Gigabyte H610M h V2 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM.
Intel Arc B580 12 GB GDDR6 192bit limited Edition ekran kartı.
Vento VG3400s RGB tempered glass USB 3.0 mesh ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
FSP NC3 siyah 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu.
Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma DRAM)

Güç ve uyku ayarlarından yüksek performansı seçip dediğim şeyleri deneyin belki düzelir işlemciyi bir şey engelliyor sanırım.

Pardon resimleri görmemişim.

Güç ve uyku ayarlarından yüksek performansı seçip dediğim şeyleri deneyin belki düzelir işlemciyi bir şey engelliyor sanırım.

Hocam konuyu dikkatli okuyun. Sadece Ranch Simulator de var bu durum. Başka oyunda yok yani demek istediğim şu ranch SIM de de 10 dakika da bir falan %10'lara düşüyor çok anlık olup yukarı çıkıyor.

Marvel rivals da böyle bir durum söz konusu değil mesela.

Araştırdığımda oyunun optimizasyon sıkıntıları olduğunu gördüm. Hem de öyle az buz değil bayağı. Acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

Çünkü Marvel Rivals da böyle bir durum yok mesela.

Hocam konuyu dikkatli okuyun. Sadece Ranch Simulator de var bu durum. Başka oyunda yok yani demek istediğim şu ranch SIM de de 10 dakika da bir falan %10'lara düşüyor çok anlık olup yukarı çıkıyor.

Marvel Rivals da böyle bir durum söz konusu değil mesela.

Araştırdığımda oyunun optimizasyon sıkıntıları olduğunu gördüm. Hem de öyle az buz değil bayağı. Acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

Çünkü Marvel Rivals da böyle bir durum yok mesela.

Hocam evet o oyun bayağı sıkıntılı ondan kaynaklı olabilir konuyu dikkatli okumamışım oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Hocam evet o oyun bayağı sıkıntılı ondan kaynaklı olabilir konuyu dikkatli okumamışım oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim dostum az önce Hunt Showdown yüklledim 2 saat boyunca oyun içinde menü hariç ki menü de düşük CPU olur zaten. %40'ın altına inmedi 40 ile 60 arası gezdi CPU. Rivals da aynı şekilde demek oluyor ki oyundan yani ranchden kaynaklı bir durum bu o halde. Kesinleşmiş oldu.

Oyundan oyuna değişiyor sanırsam Back 4 Blood da anlık olarak çok nadir de olsa 0 ile 10 arası geziyor kullanım CPU olarak. Fakat dediğim gibi bu 5 saniyelik oluyor. Ardından direkt 30-55 arası seyrediyor olması gerektiği gibi ben bunun ya MSI Afterburner'dan ya da bazı oyunların Intel'e optimize edilememesinden anlık darboğaza uğradığını düşünüyorum çünkü 8 tane oyun içinden sadece 2 oyunda bununla karşılaştım Intel'in veya MSI'ın ileride bunu düzelteceğini düşünüyorum güncellemeler ile şu an dert değil çünkü milisaniyelik bir şey genel anlamda her şeyden çok memnunum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı