Çözüldü Ransom:MSIL/SamSam.D!dr güvenlik tehtidi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kuirrass

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk önce bilgisayarımı açtığımda "yordam bulunamadı" diye bir hata pat diye önüme çıktı baktığım zaman hiçbir uygulamamda otomatik olarak açılmamıştı daha sonra yeniden başlattım bilgisayarımı. Düzeldi fakat Windows tehdit koruması bana 2 adet virüsün bulunduğunu söyledi. Virüs ise konu başlığında yazan şey. Kaldırma eylemini gerçekleştir dememe rağmen bu virüsü kaldıramıyorum ve her taramamda 1 ya da 2 tane bundan çıkıyor tarama sonuçlarında. Nedir bu virüs? Kaygılanmalı mıyım? Acil destek bekliyorum sizlerden. Ek:

Dosya Ekleri

• dfgdf.jpg
    dfgdf.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 152
Çözüm
Silinen zararlılar:
HEUR:Backdoor.Win64.Agent.gen
not-a-virus:HEUR:RiiskTool.Win32.BitMiner.gen
HEUR:Backdoor.Win64Agent.gen
PDM:Trojan.Win32.Generic
PDM:Trojan.win32.Generic
Karantinadan da kaldırdıysanız daha pek sorun görünmüyor. Öyle bir zararlı bulaşsaydı şimdiye kadar aktif olması gerekirdi. Microsoft'un tanımındaki dosya konumunda da öyle bir klasör yok, diyorsunuz.

Yine de herhangi bir durumda maalesef sorumluluk alamam. Yani kesinlikle zararlı yok demiyorum. Bundan emin olamam. Dosyalarınızı güvenli bir ortama yedeklemeniz önerilir. Ayrıca Kaspersky'nin koruması aktif olduğundan dolayı bundan sonra Microsoft Defender aktif olarak çalışmayacaktır. Ancak Kaspersky Anti-Virus sürümünde muhtemelen güvenlik duvarı olmadığından dolayı Windows Güvenlik Duvarı'nın aktif olarak çalışacağını düşünüyorum. Çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Microsoft Defender'in tekrar çalışmasını istiyorsanız Kaspersky'i kaldırmanız gerek. İki antivirüsü aynı anda kullanamazsınız.

Bundan sonra girdiğiniz sitelere dikkat edin ve şüpheli dosya/sitelerde açmadan önce VirusTotal sitesinde tarama yapın. Periyodik aralıklarla tarama da yapabilirsiniz. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz.
Şu anda Kaspersky kurdum ve temizleme yapıyor. problem çözülmezse onuda deneyeceğim. Bu virüs hakkında net bi bilginiz var mı?
Düzenlediğim mesajı inceleyin. Dosya uzantılarınızda değişme var mı? Masaüstünde oluşturmadığınız bir not defteri görüyor musunuz? İnternet bağlantınızı kapatmanız önerilir. Telefonunuza aktif koruması olan antivirüs kurarak (Avast öneririm) Technopat'a erişebilirsiniz.

Çok hızlı bir şekilde Kaspersky'le tarama yapmalısınız. Koruması açık olsun.

Ek not: Bilgisayara USB taktıktan sonra olduysa çıkartın ve başka bir sisteme takmayın.

Bu zararlı tüm dosyalarınızı şifreleyerek sizden para ister. Para verseniz de verip vermeyecekleri garanti değildir. Bu yüzden önemli tüm dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.

kaspersky bu virüsü silemiyor.
Eki Görüntüle 1111073
Tespit edilen zararlı başka. Windows Defender'in tespit ettiğini tespit etmemiş. Dijital madencilik yapıyor musunuz? Yapmıyorsanız "bilgisayarı temizle ve yeniden başlat" seçeneğine tıklayın.

Tam tarama yaptığınızdan emin olun. Tam tarama bu kadar kısa sürmez. Kaspersky'nin tüm kalkanları açık kalsın.

Hayır madencilik hiç yapmadım. Bilgisayarimda oyunlar dışında önem arz eden bir şey yok. Şu an 2. Defa temizle ve yeniden başlat yaptım fakat çözüme ulaşmıyor. Az önce yeniden başlatırken karşıma bir hata kodu çıkti fakat fotoğrafını çekemedim.

Hayır madencilik hiç yapmadım. Bilgisayarimda oyunlar dışında önem arz eden bir şey yok. Şu an 2. Defa temizle ve yeniden başlat yaptım fakat çözüme ulaşmıyor. Az önce yeniden başlatırken karşıma bir hata kodu çıkti fakat fotoğrafını çekemedim.
Aynı uyarıyı tekrar mı veriyor? Kaspersky tam tarama sonucunda Windows Defender'in tespit ettiği ransomwareyi tespit etmediyse Windows Defender'in tespitinin hatalı olma veya Kaspersky'nin tespit edememe ihtimali de var. Sonuçta bunlar insan yapımı. Silemiyor derken mining zararlısından mı bahsediyorsunuz?

Evde zararlı olmadığından emin olduğunuz bir USB ve başka bilgisayar var mı?

Hata kodu derken mavi ekran mı aldınız?

Tam tarama yapıyor şu anda Kaspersky. Mining zararlısı nedir bilmiyorum tam tarama biraz sürecek gibi. Fakat uzantısında "not a virus" yazan bir şey olmasi beni oldukca tedirgin etti. Tam taramadan sonra tekrar bilgi verecegim. Bu arada masaüstünde bir belge falan cıkmadı. Ekstra bir şey goremiyorum. Görev yoneticisinde gozume carpan bir seyde yok su anda.

Aynı uyarıyı tekrar mı veriyor? Kaspersky tam tarama sonucunda Windows Defender'in tespit ettiği Ransomware'yi tespit etmediyse Windows Defender'in tespitinin hatalı olma veya Kaspersky'nin tespit edememe ihtimali de var. Sonuçta bunlar insan yapımı. Silemiyor derken mining zararlısından mı bahsediyorsunuz?

Evde zararlı olmadığından emin olduğunuz bir USB ve başka bilgisayar var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı