Rap ve Ritim İlişkisi

kanieloutis

Hectopat
Merhabalar. Yavaş yavaş sadece okumanın bana faydası olmayacağını anladım (kendim için konuşuyorum). Ardından müzikle ilgilenmeye karar verdim. Benim sorum şu

1-Trap müzikte sürekli tekrar eden bir ritim vardır dimi ?
2-Bu ritim sürekli arkada aynı şekilde çaldığında sıkıcı olmaz mı ? Daha akıcı nasıl yapabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer "sıkıcıliktan" kastınız şarkının gidişatı ise, şarkıda modulasyon ve ritim değişimi yapılır. Mesela şarkı içinde ton değişimi Metal müzik türünde çok karşılaşılan bir durumdur. Çünkü dinleyici, konserde Metal müzikte kullanılan E(Mi), B(Si), D(Re) tonlarını dakikalarca duyunca bir bıkkınlık gelir. Bu yüzden modülasyon ile oynamalar yaparlar şarkıda. Ritim de aynı şekilde. Nakarata kadar 4/4 giden bir şarkı, nakaratta, 6/8'e dönebilir. Bir şarkıyı akıcı yapan, en basitçe söylemek gerekirse melodidir. Yani bir şarkı ne kadar fazla tonuna göre akor içerirse, çok daha fazla bir şekilde birşeyler ortaya koyarsın. Hatta ödünç adı verilen akorlar ile de çıtayı çok Yükseltirsin. Ödünç adı verilen bu akorlar ile de modülasyona hazırlık yaparsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı