- Makaleler
- 1
Raspberry Pi 3B+ için bir soğutucu kutu yapıyorum acaba bu fanı çalıştırır mı?
Doğrudan çalıştıramaz ama anahtarama devresi yaparak Raspberry ile fanı kontrol edebilirsin.Raspberry Pi 3B+ için bir soğutucu kutu yapıyorum acaba bu fanı çalıştırır mı?
Hocam benim isteğim Pi'ye taktığım alüminyum soğutucusunu soğutsun diye aldım. Yani RPM kontrolü benim için önemli değil yeteri kadar hava üflesin istiyorum. Bu konularda çok yeniyim nasıl yapabilirim?Doğrudan çalıştıramaz ama anahtarama devresi yaparak Raspberry ile fanı kontrol edebilirsin.
Kontrol etmekten kastım o değil. Fanı açıp kapatma diyorum. Bahsettiğin fan düz masaüstü bilgisayar fanı anladığım kadarıyla. 12V ile çalıştığı için Raspberry üzerinden güç veremezsin.Hocam benim isteğim Pi'ye taktığım alüminyum soğutucusunu soğutsun diye aldım. Yani RPM kontrolü benim için önemli değil yeteri kadar hava üflesin istiyorum. Bu konularda çok yeniyim nasıl yapabilirim?
Hocam ürünün linkini atıyorum, su an satın almış bulunmaktayım bakarsanız çok sevinirim ona göre 5V olan fanlardan alacağım.Kontrol etmekten kastım o değil. Fanı açıp kapatma diyorum. Bahsettiğin fan düz masaüstü bilgisayar fanı anladığım kadarıyla. 12V ile çalıştığı için Raspberry üzerinden güç veremezsin.
Linkte gösterdiğim gibi ürün alırsan takabilirsin. 3.3V ve GND'ye taktığında çalışır.
5V olan fanı kullanabilirsin. Raspberry'de 5V güç çıkışı var.Hocam ürünün linkini atıyorum, su an satın almış bulunmaktayım bakarsanız çok sevinirim ona göre 5V olan fanlardan alacağım.
![]()
Dc 12V Fan 4X4Cm Kuluçka Fanı Soğutucu Peltier Pc Ekran 40X40Mm Fiyatları ve Özellikleri
Dc 12V Fan 4X4Cm Kuluçka Fanı Soğutucu Peltier Pc Ekran 40X40Mm en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
5V olan da bu: Dc 5V Fan 30X30Mm 3X3Cm 0,2A 1800 Rpm Raspberry Pı 3 Pı 2 Ras 3 B Fiyatları ve Özellikleri
Hocam bunun yanına bir de bunu alacağım: 14X14X6Mm Aluminyum Soğutucu Siyah Termal Etiket Raspberry Xbox Fiyatları ve Özellikleri5V olan fanı kullanabilirsin. Raspberry'de 5V güç çıkışı var.
Hocam bunun yanına bir de bunu alacağım: 14X14X6Mm Aluminyum Soğutucu Siyah Termal Etiket Raspberry Xbox Fiyatları ve Özellikleri
Sonra elimde kutu var onu modifiye edip üzerine 5V olan fanı ekleyeceğim sizce işe yarar mı? Alternatif fikriniz var ise açığım. Elimde bir eski çıkma dizüstü bilgisayar ekran paneli var, ona dönüştürücü alıp monitöre dönüştüreceğim ardından HDMI girişi ile Pi'ye bağlayacağım. İşlem yaparken ısınmaması adına bunu düşün sizce mantıklı mı? Bir de 12V olanı 5V gibi çalıştıramayız değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.