Çözüldü Raspberry Pi 3B Raspbian Lite-Ardusub Wi-Fi Ağına Bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
42
Ardusub temelli Raspbian Lite kurulu OS olarak yani GUI yok. Ethernet ile hiçbir sıkıntı yok, direkt bağlanıyor.

wpa_supplicant.conf üzerinden network ayarlarını girdim ancak bir hata var gibi. Açılıştaki komutlarda wlan0'ın başlatıldığını görüyorum ancak bağlanmıyor nedense.
Robotun içine koyacağımız için kablosuz bağlanmamız lazım. SSH aracılığıyla hem terminal hem de PuTTY üzerinden bağlanabiliyorum Ethernet bağlı iken. SSH ile bağlanabilsek yeterli.

@202 bu kartı da kaybetmeyelim :)

Son düzenleme:
@202 yine unkown host dedi, bu arada aynı Router'a bağlı kendi bilgisayarımdan SSH ile bağlanmayı denediğim zaman olmuyor.

@202 şimdi wpa_supplicant.conf dosyasına girdim de, ilk psk "#psk" şeklinde görünüyor ve çok uzun bir şifre vermiş kendi kendine. Alakalı olabilir mi?

@202 yine unkown host dedi, bu arada aynı Router'a bağlı kendi bilgisayarımdan SSH ile bağlanmayı denediğim zaman olmuyor.
Peki raspi-config'de network görünüyor mu şuan?
sudo systemctl restart networking

@202 şimdi wpa_supplicant.conf dosyasına girdim de, ilk psk "#psk" şeklinde görünüyor ve çok uzun bir şifre vermiş kendi kendine. Alakalı olabilir mi?
Hayır hocam onunla alakalı değil. Uzun olan psk'nın şifrelenmiş hali, çalışması gerekiyor.
Driver sorunu olabilir diye düşünmeye başladım.

@202 Network diye bir başlık yok, ama Bootoptions altında "Wait for Network at Boot" ayarı var.

"There was en error running B2 Wait for Network at Boot" dedi kurcalarken :D

Raspi-config aracına update dedim de, internet yok diye yapamadı galiba. Ethernet bağlıyayım mı?

@202 Network diye bir başlık yok, ama Bootoptions altında "Wait for Network at Boot" ayarı var.

"There was en error running B2 Wait for Network at Boot" dedi kurcalarken :D
Hocam gerçekten aklıma başka birşey gelmiyor. Driver sorunu falan olabilir gibi. Yukarıda yazdığım kod ile networking servisini yeniden başlatmayı deneyin.
Yine olmazsa rpi-imager'dan wifi'ı configure edip imajı yeniden yazdırın.

Raspi-config aracına update dedim de, internet yok diye yapamadı galiba. Ethernet bağlıyayım mı?
Olabilir hocam. Bir update yapmayı deneyin, çözülebilir.

@202 imarjı yazdırmak şu şekilde sıkıntı, Raspbian for Ardusub olarak kurulu. Su altı cihazında çalışacak bu alet ve bir Pixhawk'ı yönetecek. OS imajı bu yüzden sıkıntı.

Her açılışta bir Python script'nin başlamasını sağlayabilir miyiz?

@202 imarjı yazdırmak şu şekilde sıkıntı, Raspbian for Ardusub olarak kurulu. Su altı cihazında çalışacak bu alet ve bir Pixhawk'ı yönetecek. OS imajı bu yüzden sıkıntı.

Her açılışta bir Python script'nin başlamasını sağlayabilir miyiz?
Anladım hocam. Dediğim şekilde yapınca wifi çalışıyor mu diye baksaydınız iyi olurdu.
SystemD servisi olarak ekleyip yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı