Raspberry Pi 4 - 4 GB, Windows 10'u rahat çalıştırır mı?

Arminas

Hectopat
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi; Raspberry Pi 4-4 GB, Windows 10'u rahat çalıştırır mı? Amaç sadece dizi/film izlemek, YouTube'da takılmak ve normal İnternet işleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadar ile hafıza kartı ile Windows 10 kurulabiliyor ama stabil çalışır mı bilemiyorum

Mümkün değil maalesef. @Kerem00 hocamın da dediği gibi GNU/Linux dağıtımlarını kurabilirsiniz. Raspbian, Debian, Ubuntu, Ubuntu MATE gibi dağıtımları kurabilirsiniz. Film, müzik, internet, programlama, ofis ve hatta Minecraft bile oynayabilirsiniz.

Kendiniz Micro SD kart alıp içine işletim sistemini yazıp takmanız gerekiyor.

Tamamdır hocam. Peki kasma/takılma vb. sorunlar yaratır mı?
Mümkün değil maalesef. @Kerem00 hocamın da dediği gibi GNU/Linux dağıtımlarını kurabilirsiniz. Raspbian, Debian, Ubuntu, Ubuntu MATE gibi dağıtımları kurabilirsiniz. Film, müzik, internet, programlama, ofis ve hatta Minecraft bile oynayabilirsiniz.

Tamadır hocam. Çok teşekkür ederim.
Hocam bunlar geliştirici kartları olarak bilinirler. Linux tabanlıdır. Windows randımanlı olmaz.

Anladım hocam. Teşekkür ederim cevabın için.

Aslında WoA ile mümkün ama @Kerem00'ın dediği gibi verim alamazsınız. Ayrıca kısıtlamaları da var. Ben de önermem.

Aslında WoA ile mümkün ama @Kerem00'ın dediği gibi verim alamazsınız. Ayrıca kısıtlamaları da var. Ben de önermem.

Yok W10'dan vazgeçtim :D
Hızlı bir SD kart almanız yararınıza olacaktır, veya 120 GB SSD alıp aparat ile bağlamayı da düşünebilirsiniz.

Evet SSD mantıklı geldi bana da aslında.

Hızlı bir SD kart almanız yararınıza olacaktır, veya 120 GB SSD alıp aparat ile bağlamayı da düşünebilirsiniz.
SSD ile boot etmek için illaki SD kart alıp ondan çalıştırmanız gerekiyor. Yüklemeden sonra ayaları yapıp ondan sonra USB boot yapabiliyorsunuz.

SSD ile boot etmek için illaki SD kart alıp ondan çalıştırmanız gerekiyor. Yüklemeden sonra ayaları yapıp ondan sonra USB boot yapabiliyorsunuz.
Haklısınız.
Başka bir bilgisayar ortamından kurulum yapılıp tak-çalıştır durumu olmaz mı peki? Veya SBC'nin zaten USB portları var, USB bellek vasıtasıyla da olur tahminimce.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı