Bildiğim kadar ile hafıza kartı ile Windows 10 kurulabiliyor ama stabil çalışır mı bilemiyorum
Kendiniz Micro SD kart alıp içine işletim sistemini yazıp takmanız gerekiyor.
Mümkün değil maalesef. @Kerem00 hocamın da dediği gibi GNU/Linux dağıtımlarını kurabilirsiniz. Raspbian, Debian, Ubuntu, Ubuntu MATE gibi dağıtımları kurabilirsiniz. Film, müzik, internet, programlama, ofis ve hatta Minecraft bile oynayabilirsiniz.
Hocam bunlar geliştirici kartları olarak bilinirler. Linux tabanlıdır. Windows randımanlı olmaz.
Hızlı bir SD kart almanız yararınıza olacaktır, veya 120 GB SSD alıp aparat ile bağlamayı da düşünebilirsiniz.Peki kasma/takılma vb. sorunlar yaratır mı?
Aslında WoA ile mümkün ama @Kerem00'ın dediği gibi verim alamazsınız. Ayrıca kısıtlamaları da var. Ben de önermem.
![]()
Windows on Arm documentation
Learn more about running Windows on PCs powered by Arm processors. Find guidance on how to build Windows apps for Arm64 devices or iteratively update your existing Windows app to take advantage of Arm64 native capabilities.docs.microsoft.com
Hızlı bir SD kart almanız yararınıza olacaktır, veya 120 GB SSD alıp aparat ile bağlamayı da düşünebilirsiniz.
SSD ile boot etmek için illaki SD kart alıp ondan çalıştırmanız gerekiyor. Yüklemeden sonra ayaları yapıp ondan sonra USB boot yapabiliyorsunuz.Hızlı bir SD kart almanız yararınıza olacaktır, veya 120 GB SSD alıp aparat ile bağlamayı da düşünebilirsiniz.
Haklısınız.SSD ile boot etmek için illaki SD kart alıp ondan çalıştırmanız gerekiyor. Yüklemeden sonra ayaları yapıp ondan sonra USB boot yapabiliyorsunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.