Yakın zamanda Pi 4 almayı planlıyorum ama kasa konusunda kararsız kaldım. Pi 3'ten deneyimlediğim için bir miktar ısınacağına eminim. Kasalara baktığımda normal kasa, fanlı kasa ve alüminyum kasa var. Aslında alüminyum kasayı alarak hem ısınma hem de saklama sorununu çözmek istiyorum ama efektif olması için termal pad takmam lazım. Kasayı illaki açmam gerekeceği için sorun yaratabilir. Fanlı kasa konusunda da fan sesi olmasını istemediğim için çok tercih etmek istemiyorum. Aklımdan geçen ise alüminyum kasa alıp pad'i takmadan kullanmak. Ama bu şekilde eğer etkisi olmayacaksa normal kasa almak daha mantıklı duruma düşüyor ki bu sefer de soğutucu blok almam gerekir. Hem alüminyum hem fanlı kasalar da var ve muhtemelen daha iyi soğuturlar ama yine fan sesi olacak. Bir türlü karar veremedim.
Sizce alüminyum kasa alıp termal ped takmadan kullanmak mantıklı ve az da olsa etkili olur mu? Ya da fiyatı da çok arttırmayacağı sürece daha iyi alternatifler önerebilir misiniz? Benzer bir duruma bulunduysanız nasıl çözdünüz?
Sizce alüminyum kasa alıp termal ped takmadan kullanmak mantıklı ve az da olsa etkili olur mu? Ya da fiyatı da çok arttırmayacağı sürece daha iyi alternatifler önerebilir misiniz? Benzer bir duruma bulunduysanız nasıl çözdünüz?
Normal lisanslı kasa: Raspberry Pi 4 Lisanslı Kutu Siyah | SAMM Market
Alüminyum kasa: Raspberry Pi 4 için İç Soğutucu Sütunlu Alüminyum Izgara Yivli Kasa | SAMM Market
Fanlı kasa: Raspberry Pi 4 için Çift Fanlı Mat Cilalı Kasa Satın Al | SAMM Market