Raspberry Pi 4'ün malzemeleri neden cok pahali?

anonimmagdur

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Allaha Emaned Bir Casper PC
Bu Raspberry Pi 4'ün neden her parcası cok pahalı? Mesela niye bir tane kücük bir LCD ekran 3000 TL olabilir ki, resmen Raspberry Pi yazan her şey kapları hariç 400'ten aşağı satılmıyor. Mesela adaptörü neden 500 TL, daha ucuzuna var aynı değerlerde. Özellikle LCD fiyatları çok yüksek, kendisi de pahalı kartın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Raspberry Pi 4'ün neden her parcası cok pahalı? Mesela niye bir tane kücük bir LCD ekran 3000 TL olabilir ki, resmen Raspberry Pi yazan her şey kapları hariç 400'ten aşağı satılmıyor. Mesela adaptörü neden 500 TL, daha ucuzuna var aynı değerlerde. Özellikle LCD fiyatları çok yüksek, kendisi de pahalı kartın.
Talep var ürün az, birde gümrük vergisi vb vb derken kazıklanıyoruz. Rpinin kendiside pahalı bence.

Talep var ürün az, birde gümrük vergisi vb vb derken kazıklanıyoruz. Rpinin kendiside pahalı bence.
bu konuda haklısın ama aklımda kalan şu mesela ardiunonun cogu malzemesi gayet ucuz ve makul zaten raspberry pi projelerimde hep ardiunonun parçalarını daha ucuz diye kullanıyom ve işe yarıyot hatta örnek veriyim ben ardiuno projeleride yapıyorum ve lcd genelikkle 300 400 tllerde buluyorum dakat raspberry pi ekranları özellikle pico için olmayanlar 1000 tl oluyor gerçekten çok garip bir sistemde yaşıyoruz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı