Raspberry Pi 5 8 GB günlük kullanım için alınır mı?

Orhan Kalaycı

Femtopat
Merhaba. Raspberry Pi 5 8 GB alıp günlük kullanım için (internette gezinme, Word belgesi yazma, YouTube'dan video izleme vb.) Almayı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak da Debian veya Raspberry Pi OS kullanmayı düşünüyorum. Sizce almak mantıklı bir hareket olur muydu?

Merhaba. Raspberry Pi 5 8 GB alıp günlük kullanım için (internette gezinme, Word belgesi yazma, YouTube'dan video izleme vb.) Almayı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak da Debian veya Raspberry Pi OS kullanmayı düşünüyorum. Sizce almak mantıklı bir hareket olur muydu?

Şu an bende de Pi5 8 GB RAM modeli var. Günlük kullanım için değil ama Python kodu çalıştırmak için aldım. Şöyle diyeyim herhangi bir sorun çıkınca kendi Google'ı ile işi çözüp videoları rahatça açıyor ancak Word kısmını bilemem.

Kullanılır eğer oyun oynamak gibi amacınız yoksa ne bileyim yazıcıdan çıktı çıkarmak ya da video izlemek gibi emeller için gayet ideal ama soğutucuyu kesinlikle unutma. Ve ayrıca mutlaka SSD veya NVMe kullan ve yapacağın işleme görede overclock edebilirsin ve işletim sistemini kendin karar ver eğer ben Windows'cu adamım diyorsan işletim sistemi var fakat ne GPU desteği var ne bir şey ve mutlaka bu Raspberry Pi orijinal adaptörünü kullan ve cihazına zarar görmesini istemiyorsan kutuda alabilirsin hatta bende Raspberry Pi VESA case Black var robotistantan 400 liraya almıştım kabloları falan gizliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı