Raspberry Pi 5 ile Minecraft server hosting yapılır mı?

Bence elinizde Pi yoksa ve alacaksanız, Pi5 yerine çok daha kaliteli bir minipc kurabilirsiniz. Hem yükseltmesi kolay olur, hem daha az ısınır, hem çok daha fazla farklı iş yapma imkanınız olur, hem de ilerde elden çıkarması daha kolay olur.
Yükseltme ve çalıştırabileceği iş yükü konusunda haklısınız ama ısınmasına katılmıyorum. RPi kartlar için pasif soğutma ve alüminyum blok genellikle yeterli oluyor. Birkaç yıldır açık duran ve alüminyum kasada olan RPi4 kartımın sıkıntı yaşatacak sıcaklıklara ulaştığını şu ana kadar görmedim. Normalde 35-40 arasında geziyor. Mini PC'de bu biraz daha sıkıntılı olur, hele ki uyurken bulunduğunuz odada durucaksa cihaz. Fan sesi rahatsız edebilir. Ayrıca elden çıkarma konusunda da, zaten kurumsal düzeyde sunucu donanımları dışında bahsettiğinizi gibi elden çıkarma durumu genellikle olmuyor, son kullanıcılar genellikle cihazın yetersiz geldiğini hissedince başka bir amaç için ayırıp o işe yeni donanım alıyor.

@The User 0 @sineklikowboy

Hocam, Raspberry Pi 5’in 8 GB RAM’li modeli için stoklar gelmiş.
  • 4 GB’lık model: 2.800 TL
  • 8 GB’lık model: 3.800 TL
  • 16 GB’lık model: 6.100 TL
Benim kullanımım için 8 GB RAM’li modelin yeterli olacağını düşünüyorum. Bu fiyata yeterli bir mini PC bulabileceğimi sanmıyorum. Sizin görüşünüz nedir? Eğer siz de yeterli görürseniz, 8 GB’lık modeli satın almayı planlıyorum.

@The User 0 @sineklikowboy

Hocam, Raspberry Pi 5’in 8 GB RAM’li modeli için stoklar gelmiş.
  • 4 GB’lık model: 2.800 TL
  • 8 GB’lık model: 3.800 TL
  • 16 GB’lık model: 6.100 TL
Benim kullanımım için 8 GB RAM’li modelin yeterli olacağını düşünüyorum. Bu fiyata yeterli bir mini PC bulabileceğimi sanmıyorum. Sizin görüşünüz nedir? Eğer siz de yeterli görürseniz, 8 GB’lık modeli satın almayı planlıyorum.
Hocam modeli toplam bütçenize göre belirleyin. Sadece ürünün fiyatından gitmeyin. Tabii ki 16GB olan daha iyi olur ama soğutma ve güç kaynağını da ihmal etmeyin. Ayrıca SD kart yerine SSD kullanırsanız da performansa etkili olur.

Hocam modeli toplam bütçenize göre belirleyin. Sadece ürünün fiyatından gitmeyin. Tabii ki 16 GB olan daha iyi olur ama soğutma ve güç kaynağını da ihmal etmeyin. Ayrıca SD kart yerine SSD kullanırsanız da performansa etkili olur.

Öğrenciyim, bu yüzden bütçem kısıtlı. Ne kadar ucuza mal olursa, babamı ikna etmem o kadar kolay olur. Soğutma için Raspberry Pi'ın kendi soğutucusunu almayı planlıyorum. Güç kaynağı olarak elimde 27 Watt'lık bir telefon şarj adaptörü var, Type-C girişli. Bu adaptörle uyumlu olur mu acaba? Ayrıca elimde bir SD kart var, onu kullanmak istiyorum ama A2 standardında değil. A2'nin performansa etkisi büyük olur mu? Önce elimdeki SD kartla deneme yapacağım, eğer çok yavaş kalırsa SSD'ye geçmeyi düşünürüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı