Raspberry Pi 3 ile NAS server

Selçuk Sercan

Megapat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Arkadaşlar aklımda Raspberry Pi 3 ile yerel NAS sunucu yapma fikri var. 2 adet WD Green 3.5 Inc 320GB disk bağlamayı düşünüyorum.

Bu diskleri hangi RAID formatı ile birbirine kopyalarız? (Diskin bir tanesi yedek olacak)
Diskleri bağlamak için hangi adaptörleri kullanmalıyım?
Hangi yazılımları kurmalıyım ve hangi yönergeleri izlemeliyim?

Yardımcı olanlara çok teşekkürler.

İki disk ile RAID 0 veya RAID 1 yapılabilir sanırım.

Düzenleme: Video RAID kurulumunu içermiyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar aklımda Raspberry Pi 3 ile yerel NAS sunucu yapma fikri var. 2 adet WD Green 3.5 Inc 320GB disk bağlamayı düşünüyorum.

Bu diskleri hangi RAID formatı ile birbirine kopyalarız? (Diskin bir tanesi yedek olacak)
Diskleri bağlamak için hangi adaptörleri kullanmalıyım?
Hangi yazılımları kurmalıyım ve hangi yönergeleri izlemeliyim?

Yardımcı olanlara çok teşekkürler.

RAID 1.

SMB/WEBDAV destekleyen bir yazilim kurarak kullanabilirsin. Nextcloud, Opencloud, SMB(kendisi), OpenMediaVault hersey olabilir. Daha farkli ve detayli yazilimlar da var fakat Pi'in bunu kaldirabilecegini sanmiyorum.

RAID 1.

SMB/WEBDAV destekleyen bir yazilim kurarak kullanabilirsin. Nextcloud, opencloud, smb(kendisi), openmediavault her şey olabilir. Daha farkli ve detayli yazilimlar da var fakat Pi'in bunu kaldirabilecegini sanmiyorum.

Openmediavault'u araştırdım. User ınterface çok hoşuma gitti. Kullanışlı olabileceğini düşünüyorum ancak detaylı bir rehber videosu bulamadım. Ya da ben diskleri nasıl RAID 1 ayarlayacağım?

Openmediavault'u araştırdım. User ınterface çok hoşuma gitti. Kullanışlı olabileceğini düşünüyorum ancak detaylı bir rehber videosu bulamadım. Ya da ben diskleri nasıl RAID 1 ayarlayacağım?

Software RAID yapman gerekiyor. Openmediavault icin soyle bir tutorial buldum. Arayuz uzerinden yapilabiliyor.

Software RAID yapman gerekiyor. Openmediavault icin soyle bir tutorial buldum. Arayuz uzerinden yapilabiliyor.

Teşekkür ederim ancak bir sorum daha var. Pentium 4 işlemcili bir anakart buldum. Raspberry Pi yine de daha mı komforlu olur yoksa Pentium işlemcide daha performanslı NAS kurulur mu?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ancak bir sorum daha var. Pentium 4 işlemcili bir anakart buldum. Raspberry Pi yine de daha mı komforlu olur yoksa Pentium işlemcide daha performanslı NAS kurulur mu?

Ne kadar eski olduguna gore degismekle birlikte genel olarak driver destegi vb. faktorler dusunulunce Raspberry Pi (3 veya 4) daha iyi bir secenek olabilir. Ayni sekilde community destegi de daha fazla.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı