Raspberry Pi Ağ'da Neden Yavaşlar?

vayvan

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Daha düne kadar sorunsuz ve hızlı bir şekilde, kablo ile modeme bağlı olan Raspberry Pi'ye bağlanabiliyordum. Fakat 2 gündür bağlanamıyorum ve resimde görüldüğü üzere açılmaya çalışıyor. Üzerinde kurulu olan OMV ve Plex'e ise sorunsuz erişebiliyorum. Ayrıca File-Zilla programı ile de kök dosyasına erişebiliyorum. Sadece Ağ üzerinden içine girip anlık dosya, müzik vs. açamıyorum. Sorun neyden kaynaklı olabilir?

Update ve upgrade yaptım. OMV'ın içinden de güncelleme yaptım. Modem'i kapatıp-açtım. Sistemi çok kez yeniden başlattım. Bilgisayardaki ağ ayarlarını kontrol ettim. Hiçbiri işe yaramadı.

Screenshot_1.jpg

İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun? Raspbian ise pi config dosyasını gözden geçir. Sıkıntı yoksa samba dene.
İçinde Open Media Vault kurulu.
İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun? Raspbian ise pi config dosyasını gözden geçir. Sıkıntı yoksa samba dene.
Şimdi Samba kurdum. Bu sefer Ağ'da hiç görünmedi bile.

Son düzenleme:
Hangi modeli kullanıyorsun? Son model dışında 100 Mbit/s Ethernet ve USB 2.0 var Raspberry'lerde. Bunlar bir sorun değil ancak, USB 3.0 disk kullansak bile aktarım USB 2.0 hızında oluyor. Ben Model 3 B kullandım, OMV ile ben de çok uğraştım. Çok sorun çıkartıyordu, yeniden kurunca düzeliyordu ancak.

Hangi modeli kullanıyorsun? Son model dışında 100 Mbit/s Ethernet ve USB 2.0 var Raspberry'lerde. Bunlar bir sorun değil ancak, USB 3.0 disk kullansak bile aktarım USB 2.0 hızında oluyor. Ben Model 3 B kullandım, OMV ile ben de çok uğraştım. Çok sorun çıkartıyordu, yeniden kurunca düzeliyordu ancak.
Bende model 3B kullanıyorum. Kurması zaten ayrı bir sorun çıkardı. Herkeste olduğu gibi direk açılmıyordu falan. Şimdi ise Ağ'da görünüyor ama üstüne basınca açılmıyor. En sonda da bir hata mesajı veriyor. Plex rahat çalışıyor ama yine de. Plex'e plugin kuracaktım altyazı sorunu için onu bile kuramadım.
Yabancı forumlara başvurabilirsen başvur, soramazsan ben sorabilirim.
İnternetten araştırıyorum ama benim gib sorun yaşayan bulamamıyorum bir türlü.

Bende model 3B kullanıyorum. Kurması zaten ayrı bir sorun çıkardı. Herkeste olduğu gibi direk açılmıyordu falan. Şimdi ise Ağ'da görünüyor ama üstüne basınca açılmıyor. En sonda da bir hata mesajı veriyor. Plex rahat çalışıyor ama yine de. Plex'e plugin kuracaktım altyazı sorunu için onu bile kuramadım.

Aynı sorunu ben de yaşadım da, nasıl yaptığımı hatırlamıyorum şu an. Aklıma gelirse bilgilendiririm.

Ekleme: Şunları hatırlıyorum; SMTP diye bir dosya paylaşım ayarı olması lazım. Onu aktifleştirip, bağlı olan diski bir şekilde tanımlıyorduk ve kullanıcı oluşturuyorduk SMTP'ye özel.

Yapamazsan Teamviewer ile bilgisayarına bağlanıp, OMV'nin web arayüzüne bir göz gezdirebilirim ama kesin hatırladığım bir şey yok, belki görünce aklıma gelir.

Kendi sorununu yabancı forumlara yazmalısın. Türkiye'de uğraşan pek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı