Rehber Raspberry Pi ile Adguard + Unbound + Cloudflare DoH ve DoT birlikte çalıştırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Dümdüz Çok faydalı bir konu. Yerinizde olsam yeni bir konu açar ve konu linkini bu konuda son yazacağım mesaja eklerdim. Türkçe kaynak alternatif yok bu sebeple insanlığa faydalı bir konu ve kesinlikle devamını getirmelisiniz.

Ancak 1.1.1.3 için dot kullanımı yok sanırım? Şu sayfada ilgili kısıma family.cloudflare-dns.com yapıştırın deniyor. Set up Cloudflare 1.1.1.1 resolver · Cloudflare 1.1.1.1 docs

Saçmalamak pahasına sorayım. Unbound kurmak istemiyorum. Sadece cloudflared lurmak için ne yapmalıyım? IPV6 desteğim yok günümüzdeki kullanım için IPV4 ayarları tanımlamak istiyorum. Şöyle bir varyasyon mümkün müdür?

unbound.conf içeriğinde son satır... (unbound kurmadan unbound.conf eklemek mümkün mü)

forward-addr: 1.1.1.3@853#family.cloudflare-dns.com
forward-addr: 1.0.0.3@853#family.cloudflare-dns.com
forward-addr: family.cloudflare-dns.com@853#family.cloudflare-dns.com

Maalesef iş dolayısıyla zamanım olmuyor.

Ancak 1.1.1.3 için dot kullanımı yok sanırım? Şu sayfada ilgili kısma family.cloudflare-dns.com yapıştırın deniyor. Set up Cloudflare 1.1.1.1 resolver · Cloudflare 1.1.1.1 docs
security.cloudflare-dns.com 75 -> 1.1.1.2, 1.0.0.2, 2606:4700:4700::1112, 2606:4700:4700::1002

family.cloudflare-dns.com 54 -> 1.1.1.3, 1.0.0.3, 2606:4700:4700::1113, 2606:4700:4700::1003

Daha ayrıntılı bir filtreleme ile DoH - DoT bağlantısı istiyorsanız incelemenizi öneririm:

Saçmalamak pahasına sorayım. Unbound kurmak istemiyorum. Sadece cloudflared lurmak için ne yapmalıyım?
"Saçmalaya saçmalaya" öğreniyor herkes, ne demek
Pi-Hole ile Cloudflared kurulumunu anlatmıştım, değişen tek şey Adguard - PiHole arayüzü. Bu konudan Adguard kurulur, geri kalanı bu konuda:

unbound.conf içeriğinde son satır... (unbound kurmadan unbound.conf eklemek mümkün mü)
Unbound.conf adı üstünde, "Unbound conf.iguration" yani "Unbound yapılandırması" Unbound kurulmadığı takdirde bu konfigürasyon dosyasının hiçbir işlevi kalmayacaktır. Kurulsa dahi bu konfigürasyona gerek kalmayacaktır, boşu boşuna kurulmuş olur.

Bu anlatım kurulumunda herşeyi doğru yapmama rağmen sayfa sonundaki testleri geçemiyorum. Defalarda kaldırıp yeniden yükledim herşeyi doğru yaptığıma eminim. Sıfırdan sistem yükleyip baştan yaptım gene testleri geçemiyor. Adguard- unbound-cloudflare kurulu.
DNS leak test. Cloudflare ESNI Checker | DNSSEC Resolver Test Bu testlerin hiçbirinden geçemiyor.

Bu anlatım güncelliğini yitirdi, konunun en üstünde olan Github linkinden faydalanabilirsiniz.

Sadece Doh kurdum. Herşey çok güzel, tek bir sorun var, sadece modem kapanıp açıldığında yada sadece modem yeniden başlatıldığında, (ancak pi cihazı full aktif) cloudflared yeniden bağlantı sağlayamıyor.

sudo systemctl restart cloudflared

Pi konsola şu komutu vermeden internet aktif olmuyor.

Ne düşünüyorsunuz, var mıdır çözümü?

sudo nano /etc/systemd/system/cloudflared.service
Restart=on-failure
Komutu bu dizine eklemeniz çözmeli.
Teşekkür ederim @Dümdüz dediğin gibi çözdü, unbound + dot + doh adguard home da mükemmel çalışıyor. Tek bir sorun kaldı hocam. İlk konudaki DNS Leak testi olumsuz sonuçlanıyor. Sonuç: "Dns queries are not protected"

Bu önemli midir? Nette sorun yok, düzeltilebilir bir durumsa düzeltmek isterim. Ne düşünüyorsunuz?

Modeminize girdiğiniz başka bir DNS adresi varsa ondan kaynaklı olabilir.

DNS Leak testi leak dışında tüm testleri geçmeyi başardım

Sorun raspberry bullseye ile alakalıymış

Son düzenleme:
Modeminize girdiğiniz başka bir DNS adresi varsa ondan kaynaklı olabilir.

@Dümdüz Kontrol etmediğim yer kalmadı. Çözemedim bir türlü. Ancak internette sorun yok çok güzel çalışıyor.

Unbound status

Cloudflared status

1.1.1.1/help

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…