Selamlar dostlar, evime birkaç tane Raspberry Pi alıp bir sunucu yapmak istiyorum. Sunucuyu birçok amaç için kullanacağım için cluster yapmak istedim. Bu bana kaç liraya patlar? Mantıklı mı (yapmalı mıyım)? Nasıl yapabilirim? Aylık masrafı kaç lira olur? Donanımı ne kadar yeterlidir? En fazla neler yapabilirim? Tüm bu soruları yanıtlarsanız sevinirim
Raspberry Pi 4 4 GB versiyonu 570 TL civarı. Oradan hesaplayın. Raspberry'yi sunucu olarak kullanmak ne kadar mantıklı, ne kadar performans verir? Bence pek mantıklı değil.
En ama en ucuz Raspberry Pi ne kadardır? Kendi işletim sistemim için armhf ve arm64 sürümü programlayabileceğim hiçbir şeyim yok ve sanal makine yazılımı bu konuda çöp. (QEMU)
Daha önce Minecraft sunucu kurdun mu? Elimde 20 liraya satın aldığım 512MB RAM'lık çöp işlemcili cihaz var ve 7/24 web sitemin sunucu olarak çalışıyor. İşe yarar mı?
En ama en ucuz Raspberry Pi ne kadardır? Kendi işletim sistemim için armhf ve arm64 sürümü programlayabileceğim hiçbir şeyim yok ve sanal makine yazılımı bu konuda çöp. (QEMU)
Standart Ubuntu 18.04 açıyorsa yeterli olabilir. Ubuntu Netboot kullanarak PiluX için Rasberry Pi tasarlamam lazım. Ubuntu 18.04 (i386) açıp açamadığı konusunda hiç bilgin var mı?
Standart Ubuntu 18.04 açıyorsa yeterli olabilir. Ubuntu Netboot kullanarak PiluX için Rasberry Pi tasarlamam lazım. Ubuntu 18.04 (i386) açıp açamadığı konusunda hiç bilgin var mı?