Rehber Raspberry Pi masaüstüne kablo olmadan erişmek

Herkese selamlar.

Bu rehberde Raspberry Pi cihazımıza kablo gereksinimi olmadan masaüstüne erişmeyi anlatacağım. En basit yolunu anlatacağım, çok basit bir işlem.​

Raspberry Pi cihazına TightVNC server kurulumu:

PuTTY üzerinden Raspberry Pi cihazımıza erişiyoruz.
putty pi.png

Şimdi yazacağımız kod çok basit. sudo apt-get install tightvncserver yazıp enterlıyoruz. Çıkan soruya Y deyip devam ediyoruz.
pitightvncserver.png

Tightvncserver kuruldu. Şimdi ayarlamaları yapmak için tightvncserver komutunu giriyoruz. Şifre ayarlamamız gerektiğini söylüyor, bir şifre belirliyoruz. Sonra tekrardan aynı şifreyi doğrulama için giriyoruz.
tightpassword.png

Would you like to enter a view-only password bölümü, masaüstüne bağlanmak için ayrı bir şifre oluşturup oluşturmamak istediğinizi soruyor. Bu, masaüstünü sadece görüntülemeye izin verecek, değişikliğe izin vermeyecek bir şifredir. Eğer başkalarının da görmesini istiyorsanız sadece görüntülenmesi için bu şifreyi oluşturup şifre olarak bu oluşturduğunuz şifreyi verebilirsiniz. Ben oluşturmadım.

Burada gördüğünüz New 'X' desktop is raspberrypi:1 yazısı kullanacağımız bağlantı. Ancak, raspberrypi yazısını, Raspberry Pi cihazımızın IP adresiyle değiştirmemiz gerekiyor, yani; bende şöyle: 192.168.1.68:1

Bağlantı sağlanacak cihazlarda VNC Viewer kurulumu:

Windows için:
Android için:
iOS için:

Diğer işletim sistemleri için Windows linki sayfasında gerekli kurulum bilgileri mevcut.

VNC Viewer'ı indirdikten sonra açıyoruz. Bağlantı yerine Raspberry Pi IP adresimizi ve az önce PuTTY üzerinden verdiği portu giriyoruz.
vncviewer.png

PuTTY üzerinden seçtiğimiz şifreyi giriyoruz.
tightviewerpassword.png

Masaüstü karşımızda:
raspberrypidesktop.png

Ayrıca, Android için Raspberry Pi ve Pi-Hole kontrolü sağladığım uygulamalar:

Pi-Hole:
Raspberry Pi:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı