Raspberry Pi Pico regülatöründen çıkan akım ile sensörler beslenir mi?

ASSEMBLY_ROCKET

Picopat
Daha fazla  
Böyle bir devre oluşturuyorum ama aklımda bir soru var.

Anladığınız üzere sistem yaklaşık 1.5A'e yakın akım çekecek. Ben bu sistemi Raspberry Pi Pico 3.3v çıkışından besliyorum. Benim sensörleri Raspberry Pi Pico regülatöründen çıkan akım ile beslemem mantıksız olur değil mi? Chate sorduğum zaman 0.3 amper çıkarabildiği yazıyor regülatörden. Benim böyle bir durumda harici bir regülatör ile gücü sensörlere dağıtıp sadece Raspberry'i beslemem mantıklı olur mu sizce?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-03 222604.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-03 222604.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Rasperry Pi Pico'daki regülatör modeli "RT6150B-33GQW". Bu regülatör çıkış akımı 800mA olarak yazılmış. Devrenin çekeceği akım fazla olmaz ama yine de sizin ihtiyacınızı karşılamaz. Sensörleri harici beslemeniz daha sağlıklı olur.

@imnotagamer'ın söylediklerine ek olarak:
Güç durumunu göz önüne almalısınız. Çektiğiniz akıma oranla bu regülatör ısınacaktır. Uzun süreli maksimum akım çekmek regülatöre zarar verebilir (özellikle de doğrudan regülatör üzerinde herhangi bir soğutucu yoksa).

Mühendislik öğrencilerinin de en çok yaptığı hatalardan biri Arduino/Raspberry Pi gibi Board'ların üzerinde bulunan regülatörlerden sensör besleme, MOSFET ile anahtarlama yapma hatta motor çalıştırma durumlarına girmeleridir. Tabi ki sonuç hüsran olur. En iyi ihtimalle sadece regülatör yanar. En sağlıklısı harici bir güç kaynağı ya da başka bir regülatör üzerinden bu işlerin yapılmasıdır. Şayet kullandığınız sistem de izolasyon yoksa başka bir güç kaynağını/regülatörü GND'lerini sizin sistemin GND'si ile ortaklayarak (birbirine bağlayarak) kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı