Raspberry PI2 ile Linux tabanlı bir projeyi TÜBİTAK kabul eder mi?

ok3902

Hectopat
Merhaba. Fen hocam bir proje istedi TÜBİTAK için ve benim de aklıma Raspberry Pi geldi. Aklıma gelen proje şu:
Raspberry Pi'ye Chrome OS yükleyeceğim. Hem Linux hem de Android tabanlı olduğu için geliştirilebilir olacak. Böyle bir TV Box benzeri bir şey yapmak istedim. Televizyona takınca calisacak falan ama fazla mi basit olur? Sizce elimdeki Raspberry ile neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ülke geneli derece yaptığım zaman bir proje vardı.

Arı kovanında eğer petek kapağı açılırsa, Raspberry üzerinden kamerayla sahibine e-posta atıyordu. Bu çocuk üç kez bölge üçüncüsü oldu aynı proje ile.

Ondan önce de Arduino ile termometre yapan vardı. 37 dereceyi geçince buzzer ötüyordu. Teşvik ödülü almıştı.

Bunlar ödül alıyorsa senin de bir şansın vardır bence. :)

Bu arada bu projeler yüzünden yarışmayı çöp sanmayın, finalde gayet güzel projeler ve dişli rakipler vardı.

Zannetmiyorum. Hevesinizi kırmak gibi olmasın. Siz yine projeler geliştirmeye çalışın. Benim bu yıl savunma sanayisinde banko ödülüm var 5 aydır üzerine çalışıyorum. Hazır olmadığından Antep'e gidemedim. Eğer ödül alırsam Technopat'a selam gönderirim tanırsınız zaten direkt.

Aslında proje sayılmaz. Rasbperry PI'ı TV'ye bağlayıp görüntü alıyorsunuz. Size önerim daha çok Arduino üzerinden devam etmeniz. Hatta Unlost'un buradaki videosu gibi bir şey yaparsan işte gerçek bir proje olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında proje sayılmaz. Rasbperry Pi'ı TV'ye bağlayıp görüntü alıyorsunuz. Size önerim daha çok Arduino üzerinden devam etmeniz. Hatta Unlost'un buradaki videosu gibi bir şey yaparsan işte gerçek bir proje olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fazla basit olur bence, ki tamamen sizin çalışmanız değil ki? Sadece Raspberry Pi 2'ye Linux kurup TV'ye takacaksınız.

Nerelerden Raspberry Pi eğitimi alabilirim YouTube'da pek bir şey bulamadım.

Raspberry Pi gpıo pin kullanımı diye aratarak bulabilirsiniz. Küçük işler yapacaksanız Arduino dah.
Nerelerden Raspberry Pi eğitimi alabilirim YouTube'da pek bir şey bulamadım.

Aslında proje sayılmaz. Rasbperry Pi'ı TV'ye bağlayıp görüntü alıyorsunuz. Size önerim daha çok Arduino üzerinden devam etmeniz. Hatta Unlost'un buradaki videosu gibi bir şey yaparsan işte gerçek bir proje olur.

Zannetmiyorum. Hevesinizi kırmak gibi olmasın. Siz yine projeler geliştirmeye çalışın. Benim bu yıl savunma sanayisinde banko ödülüm var 5 aydır üzerine çalışıyorum. Hazır olmadığından Antep'e gidemedim. Eğer ödül alırsam Technopat'a selam gönderirim tanırsınız zaten direkt.

Bu proje çok gereksiz, okunmuş fasulye daha faydalı olur (!)

hayırlı olsun sonsuza kadar süreceğini düşündüğüm konuşma engelim açıldı.

Benim ülke geneli derece yaptığım zaman bir proje vardı.

Arı kovanında eğer petek kapağı açılırsa, Raspberry üzerinden kamerayla sahibine e-posta atıyordu. Bu çocuk üç kez bölge üçüncüsü oldu aynı proje ile.

Ondan önce de Arduino ile termometre yapan vardı. 37 dereceyi geçince buzzer ötüyordu. Teşvik ödülü almıştı.

Bunlar ödül alıyorsa senin de bir şansın vardır bence. :)

Bu arada bu projeler yüzünden yarışmayı çöp sanmayın, finalde gayet güzel projeler ve dişli rakipler vardı.

Çok basit olur. Gelişmiş akıllı ev sistemi yapabilirsiniz, uzaktan kontrollü gelişmiş sulama sistemi vb. projeler yapabilirsiniz.

Fazla basit olur bence, ki tamamen sizin çalışmanız değil ki? Sadece Raspberry Pi 2'ye Linux kurup TV'ye takacaksınız.

A rahat olur.

Şöyle bir şey yapsam olur mu? Böyle birden fazla işletim sistemi olan bir ürün ve Python ile yapılmış bir sesli asistan projesi sizce nasıl?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı