Raspberry PI2 ile Linux tabanlı bir projeyi TÜBİTAK kabul eder mi?

ok3902

Hectopat
Merhaba. Fen hocam bir proje istedi TÜBİTAK için ve benim de aklıma Raspberry Pi geldi. Aklıma gelen proje şu:
Raspberry Pi'ye Chrome OS yükleyeceğim. Hem Linux hem de Android tabanlı olduğu için geliştirilebilir olacak. Böyle bir TV Box benzeri bir şey yapmak istedim. Televizyona takınca calisacak falan ama fazla mi basit olur? Sizce elimdeki Raspberry ile neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir şey yapsam olur mu? Böyle birden fazla işletim sistemi olan bir ürün ve Python ile yapılmış bir sesli asistan projesi sizce nasıl?
Hocam sesli asistan her sene muhakkak birkaç ekip tarafından deneniyor. Son 5 yıldır onlarca projeyle karşılaştım. Bunun için profesyonel seslendirme gerekli. Yoksa bir işe yaramaz. Onun için de ya kendiniz öğreneceksiniz ya da dışarıdan parayla tutacaksınız. Varolan bir şeyin üzerine koymayı deneyin. "Tabi ki böyle bir şeyi yaparsanız kalitenizi kanıtlamış olursunuz. Ama bunu yapabilen bir sürü insan var zaten. Siz onlardan daha iyi ne yapacaksınız önemli olan o." Bu size jürinin cevabı olacaktır. Mesela lise 1'e giden kardeşim geçtiğimiz Eylül ayında Teknofest'te kameranın önüne koyulan yazıyı sese çeviren bir proje yaptı. Jetson Nano kullandılar. 15. oldu siz düşünün. Yani zaten var olan bir şeyi yapmanız size bir ödül kazandırmayacak. Veya derece yapıp göze girmenizi sağlamayacak. "TÜBİTAK'a değil Teknofest'e çalışın. Her yıl yüzlerce şirket kalifiye eleman hasat ediyor bu fuarda." Hiçbir başarı yakalayamazsanız bile başarılı insanlardan fikirler alıp kendinize daha düzgün bir yol çizersiniz. Teknofest bütün proje maliyetinizi karşılıyor ve fuarda kalacağınız yere kadar tahsis ediyor. Tabi ben üniversitedeyim benim kalma maliyetimi ödemiyorlar ama. Ben işten arta kalan vaktimi projelerime harcarken bazen de bu foruma girip vakit geçiriyorum zevkli oluyor tavsiye ederim.

@Asdasgudas keşke Antep'e gelseydin bu arada. :D Belki orada tanışırdık.

Bu tür yerlerde derece kolay yapmak kolay değil bir kere. Tek kişi yapmak ve buluşamamak ayrıca zor. Bir ekibin olsa daha rahat yapıyorsun. :D
Ben ekip olayını pek sevmiyorum. En azından ekip olmadan da yapabileceğim iş üzerinde. Tabi roket takımımız var ünide onda 50 kişi civarındayız ama. Bireysel katıldığım zaman daha iyi yere gelecekmiş hissi var. Ayrıca güvenebileceğim pek insan da yok çevremde bir elin parmağını geçmez. Onlar da bu konularda pek iyi değiller.

Hocam sesli asistan her sene muhakkak birkaç ekip tarafından deneniyor. Son 5 yıldır onlarca projeyle karşılaştım. Bunun için profesyonel seslendirme gerekli. Yoksa bir işe yaramaz. Onun için de ya kendiniz öğreneceksiniz ya da dışarıdan parayla tutacaksınız. Var olan bir şeyin üzerine koymayı deneyin."Tabi ki böyle bir şeyi yaparsanız kalitenizi kanıtlamış olursunuz. Ama bunu yapabilen bir sürü insan var zaten. Siz onlardan daha iyi ne yapacaksınız önemli olan o." Bu size jürinin cevabı olacaktır. Mesela lise 1'e giden kardeşim geçtiğimiz eylül ayında Teknofest'te kameranın önüne koyulan yazıyı sese çeviren bir proje yaptı. Jetson nano kullandılar.15. oldu siz düşünün. Yani zaten var olan bir şeyi yapmanız size bir ödül kazandırmayacak. Veya derece yapıp göze girmenizi sağlamayacak."TÜBİTAK'a değil Teknofest'e çalışın. Her yıl yüzlerce şirket kalifiye eleman hasat ediyor bu fuarda." Hiçbir başarı yakalayamazsanız bile başarılı insanlardan fikirler alıp kendinize daha düzgün bir yol çizersiniz. Teknofest bütün proje maliyetinizi karşılıyor ve fuarda kalacağınız yere kadar tahsis ediyor. Tabi ben üniversitedeyim benim kalma maliyetimi ödemiyorlar ama. Ben işten arta kalan vaktimi projelerime harcarken bazen de bu foruma girip vakit geçiriyorum zevkli oluyor tavsiye ederim.

Yalnız ben ortaokul sona gidiyorum ve proje istendiği için böyle bir şey düşündüm, yoksa sınav senesi proje ile uğraşmazdım ben de kolay olsun diye çoklu işletim sistemleri ile Raspberry Pi'yi farklı amaçlarla kullanmak istedim bir de Google'ın altyapısı ile sesli asistan yapmak istedim, teknofest ile alakalı bir şey bilmiyorum hocam TÜBİTAK projesi istedi ve bunu yapmak istedim, fikriniz nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı