Çözüldü Rastgele isimle açılmış mail için farklı isimle ödeme yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leo4

Femtopat
Fazla bilmediğim ve güvenilirliğinden tereddüt ettiğim yerlere üye olurken kaydolmak için bir Gmail ve Outlook mail açmak istiyorum. Sormak istediğim şu. Ben bu mailleri açınca hesabı sağlama almak için Google Play'den falan bir şey alacağım ve maksat elimde fatura olsun olası bir hesap çalınma olasılığına karşılık ama bu rastgele Ad-Soyad ve rastgele doğum tarihi ile açacağım mailde bir ürün satın alırken haliyle kredi kartımdaki kendi ismimi kullanmam lazım, acaba bir sıkıntı olur mu? Hesap kapanmaz değil mi ödeyen kişi farklı diye?
Mantıken kapanmaması lazım değil mi belki ben bir arkadaşımın ihtiyacını gidermek için ona bir şey alacağım mesela değil mi?

Şöyle bir şey okudum da o yüzden sorayım dedim. Mesela Gmail örneği: Kimliğini veya ödeme bilgilerinizi doğrulama. Sizden istenebilecek bilgiler: Doğrulama için ödeme yöntemlerinin her birini doğrulamanız istenebilir. Bu işlem için doğrulama kodu isteyebilirsiniz. Şunları paylaşmanız isteneblir:
.Yasal tam adı
.Ödeme profilinizde kullanılan ad
.Doğum tarihi
.Kimlik fotoğrafı. 2-3 tane daha bir şey vardı işte böyle şeyler yazıyor olası bir sorun ihtimalinde lazım olması için galiba.

Sonuç olarak ben kendi ismimle kullandığım mevcut mailimde ve güvenilirliğinden emin olmadığım yerlere üye olmak için rastgele ad-soyad+doğum tarihi ile açtığım mailde aynı kredi kartınla alışveriş yaparken olası sorunda bir sorun olmaz değil mi?

@tempZ hocam senin fikrin var mı? Konuda bahsettiğim gibi bu açacağım maillerde de normal kartımla bir alışveriş yapayım mı? Amacım aslında mail hesabımın güvenliği için bir şey satın almak ve elimde fatura olması ama mail ad-soyad ve doğum tarihi rastgele açacağım. Telefonum numaramı kaydetmeden öylesine rastgele mail açmak istemediğim için açacağım rastgele ad+soyad ve doğum tarihi bilgileri not ederim lazım olur belki diye.
Bölümde bayağı mesajın var ve belki fikir verirsin diye düşündüm.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun olacağını düşünmüyorum.

Bazı sitelere kayıt olurken mailin ad soyad, doğum tarihi bilgileri ile siteye kayıt olduğunuz bilgilerin eşleşmesi isteniyor yoksa hesabın bloke oluyor (Meta platformları, Twitter vs.). Fakat ödeme adımında istediğiniz karttan ödeyebilirsiniz.

Kullandığınız ad soyad, doğum tarihini dediğiniz gibi not etmeyi unutmayın yeterli olacaktır.

Arkadaşlarımın adına kendi hesabımdan kaç kez alışveriş yapmışımdır sayamam, tabii tam tersi de oldu.

Bazı sitelere kayıt olurken mailin ad soyad, doğum tarihi bilgileri ile siteye kayıt olduğunuz bilgilerin eşleşmesi isteniyor yoksa hesabın bloke oluyor (Meta platformları, Twitter vs.). Fakat ödeme adımında istediğiniz karttan ödeyebilirsiniz.

Kullandığınız ad soyad, doğum tarihini dediğiniz gibi not etmeyi unutmayın yeterli olacaktır.

Arkadaşlarımın adına kendi hesabımdan kaç kez alışveriş yapmışımdır sayamam, tabii tam tersi de oldu.

Çözüm

Teşekkürler hocam. Zaten sosyal medya hesapları kullanmıyorum ve sadece WhatsApp yeterli oluyor. Tamamdır o zaman bu şekilde açayım 1-2 tane mail ve alacağım rastgele ad+soyad+doğum tarihi bilgisini saklayacağım olası bir doğrulama gerektiren bir durum olursa direkt veririm cevabı. Aslında doğrulama durumu olması için yanlış anlamadıysam ödeme kısmında falan bir sorun olması lazım galiba.

Bu mailleri pek güvenmediğim alışveriş sitesi olsun veya bu forum haricinde ama çok güven vermeyen böyle pek ünlü olmayan yerlere üye olmam gerekirse kullanmayı düşünüyorum. Mail'e mevcut telefonumu koyacağım için olası çalınma durumunda bir şey satın alırsam elimde ekstra fatura da olsun istedim dedim hesabı ispatlamak için. Yardımın için teşekkürler.

Teşekkürler hocam. Zaten sosyal medya hesapları kullanmıyorum ve sadece WhatsApp yeterli oluyor. Tamamdır o zaman bu şekilde açayım 1-2 tane mail ve alacağım rastgele ad+soyad+doğum tarihi bilgisini saklayacağım olası bir doğrulama gerektiren bir durum olursa direkt veririm cevabı. Aslında doğrulama durumu olması için yanlış anlamadıysam ödeme kısmında falan bir sorun olması lazım galiba.

Bu mailleri pek güvenmediğim alışveriş sitesi olsun veya bu forum haricinde ama çok güven vermeyen böyle pek ünlü olmayan yerlere üye olmam gerekirse kullanmayı düşünüyorum. Mail'e mevcut telefonumu koyacağım için olası çalınma durumunda bir şey satın alırsam elimde ekstra fatura da olsun istedim dedim hesabı ispatlamak için. Yardımın için teşekkürler.

Belirttiğiniz gibi önemsiz mail adresi bence kesinlikle gerekli.

Her yere tek mailden girerseniz, olası çalınma da her şeye erişilebilir. Ben gereksiz sitelerin haricinde oyun ve sosyal medya hesapları için ayrı, ana işlerim için ayrı olacak şekilde 3 farklı maili aktif kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı