Rasyonel sayılar ile ilgili problemler kafamı karıştırıyor

pilotds

Hectopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Hocam çıkmış ya da ÖSYM tarzı çözüyorum ama en fazla rasyonel sayılarla ilgili problemlerde hata yapıyor ya fazla sadeleştiriyorum ya da sadeleştirmemem gereken sayılar ile oluyor bu yüzden yanlış çıkıyor cevap. Mesela 10 problemlik bir deneme çözüyorum genelde 2 - 3 doğru en fazla 4 çıkıyor diğerlerini ya yarısını kadar ya da hiç yapamıyorum.

İlk 12 konuya baştan çalış hocam. Daha bolca zamanın var kısa bir konu anlatımı dinleyip üstüne soru çözümü yaparsan konu pekişir. Ama konu anlatımlarını dinleyip ben anladım dersen soruları çözemezsin. Hiç yapamıyorum diyorsan Antrenmanlarla Matematik kitabını al. Rasyonel sayılarla ilgili işlem yeteneğini geliştir iyice. Otomatik olarak problemlerin içinde daha seri ve doğru şekilde yapabilirsin.

İlk 12 konuya baştan çalış hocam. Daha bolca zamanın var kısa bir konu anlatımı dinleyip üstüne soru çözümü yaparsan konu pekişir. Ama konu anlatımlarını dinleyip ben anladım dersen soruları çözemezsin. Hiç yapamıyorum diyorsan Antrenmanlarla Matematik kitabını al. Rasyonel sayılarla ilgili işlem yeteneğini geliştir iyice. Otomatik olarak problemlerin içinde daha seri ve doğru şekilde yapabilirsin.

İlk 12 konu bitti hocam tabii belki de matematiği gerçekten anlamadığım için unutuyor olabilirim. Problemler ile birlikte netlerimi arttırmak istiyorum ilk 12 konu ile 7+8 net yapabiliyorum ama problemler de çok sıkıntı çekiyorum sadece 3+4 geliyor bu da yetersiz bana.

Bıyıklı Matematik kanalından problemler kampıyla bir şeyler yürütebilirsin. Şu an herhangi bir kamp yapıyor mu bilgim yok. Problemler video izlenerek öğrenilecek bir konu değil çok fazla. Soru çeşitliliği önemli. Dediğim gibi biraz video izleyip olayın mantığını çözersen gerisi çorap söküğü gibi gelir diye düşünüyorum. Olay mantığı kavrayıp uygulamaya geçirmekte sadece. Biraz kafa yormak lazım. Kolay gelsin:)

Bıyıklı matematik kanalından problemler kampıyla bir şeyler yürütebilirsin. Şu an herhangi bir kamp yapıyor mu bilgim yok. Problemler video izlenerek öğrenilecek bir konu değil çok fazla. Soru çeşitliliği önemli. Dediğim gibi biraz video izleyip olayın mantığını çözersen gerisi çorap söküğü gibi gelir diye düşünüyorum. Olay mantığı kavrayıp uygulamaya geçirmekte sadece. Biraz kafa yormak lazım. Kolay gelsin:)

Temeli bıyıklı matematik ile attım şu an Antrenmanlarla Matematik, aktif matematik ve problemler kitabı ile devam ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı