RAT nasıl temizlenir?

İnternet bağlantısını kesip Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yapman yeterli olur.

Ben şahsen risk almam sen alabilirsin.

Kesin bir çözüm istiyorsanız format en mantıklı yol.

Tamam hocam siz RAT virüsü yediğiniz zaman interneti kesip MBAM ile tarama falan yaparsınız. USB bellek ile gerekli şeyleri koyar formatını atar. Zorlanacak bir şey yok.

''Hocam işte zaten RAT dediğimiz şey PC'yi kontrol edebiliyor gidip aşırı ağır virüsler yükletebilir veya kopyalayabilir.''

Bu mesajı sizin tekrardan okumanızı tavsiye ediyorum. ''RAT dediğimiz şey PC'yi kontrol edebiliyor gidip aşırı ağır virüsler yükletebilir.'' Yazmışsınız. Zaten biraz düşünseniz RAT virüsünün kolay silinecek hali olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer siz bu mesajı yazdığınıza göre RAT'ın indireceği ağır virüsler olacağına göre, interneti kesip MBAM ile tarama yapmak fayda etmez. Ben tek yol olarak format diyorum.

Arkadaşlar format ile Windows 10'a düşürüp çözdüm. Birkaç tavsiyem var ve kesinlikle kulak asın öncelikle Bitdefender crowdstrike Kaspersky gibi bir avye kesin ama kesin para vererek lisans sahibi olun. Emailinize gelen saçma sapan şeylere sakın tıklamayın crackli bir oyun yüklemeyin ne kadar FitGirl orijinal site desekte güvenemeyiz sonuçta korsan bir oyun insanların içine ne gömdüğünü bilemezsiniz. Bütün şifreleriniz en az 12 karakter olsun ve içinde özel karakter büyük küçük harf rakam kullanmaya özen gösterin. Bütün kullandığınız hesaplarınızda kurtarma e-maili 2 faktörlü doğrulama veya Google Authenticator kullanın. Biliyorum günümüzde her şey çok pahalı ama gerçekten internet uçsuz bucaksız bir evren nerede nasıl bir şeyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz. E-postamı 2-3 defa ele geçiren hackerın bana yazdığı mailde birkaç aydır beni takip ettiğini söylüyordu ona hak verdim çünkü e-postamın eski şifresini mailde yazmıştı ve ben gerçekten nereden RAT yediğimi bile bilmiyordum ki zaten 2-3 ay önce bilgisayarıma format atmıştım. Kesinlikle ama kesinlikle bir şifre yöneticisi kullanın illa şifrelerinizi kaydedecekseniz örnek olarak: Keepassdx Bitwarden 1password ve dashlane. Bilgisayarınızda kişisel verilerinizi tutmamaya özen gösterin. Bu yazdıklarım korktuğumdan falan değil bu tür bir şey ile uğraşmak gerçekten ama gerçekten çok can sıkıcı. Şu anlık aklıma başka bir şey gelmiyor tüm çözüm önerileriniz için teşekkürler ha bu arada eğer kullanmayı biliyorsanız RAT yediğinizi fark ettiğiniz andan itibaren Wireshark ile gelen giden trafikten RAT'ı bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…