RAT sonrası ne yapılmalı?

efeecan

Hectopat
Daha fazla  
Girmez falan demeyin modem aracılığıyla PC'ye ve IPhone'ye RAT attılar. Instagram DC bilgileri değişti ve fotoğrafımı bile çekip attılar. Bir çözümü var mı?

Modeme, telefona ve bilgisayara format at tüm şifrelerini değiş çalınan hesaplar için ise o platformun destek ekibine ulaş.

Modemine nasıl virüs attılar ki? Modeme virüs girdiğini nasıl anladın? Bu nasıl mümkün olabilir? Modemin kablosuz bağlantı ağ şifresini mi buldular?

Bu durumda modemi özel reset düğmesinden resetleseniz ve fabrika ayarlarına getirseniz dahi o virüs gidecek mi?

Rat vs. bulaşan cihazlar birden fazla olduğu için hepsinin formatlaması veya konudaki gibi temizlenmesi bitene kadar kısır döngü oluşturmaması için tekrar internete bağlamamanızı tavsiye ederim.

Rat bulaşan cihazlar birden fazla olduğu için hepsinin formatlaması veya konudaki gibi temizlenmesi bitene kadar kısır döngü oluşturmaması için tekrar internete bağlamamanızı tavsiye ederim.
Konuda detay yok. Modeme nasıl virüs girebilir? O zaman modemi çöpe mi atması lazım çünkü modeme virüs taraması yapmak gibi bir şey olduğunu sanmıyorum. Yada modemi reset düğmesinden resetlerse düzelecek mi?

Resetlerse düzelir ya da modem paneline gidip fabrika ayarlarına getire basarsa daha garanti olur ayrıca evet modeme virüs bulaşabilir zamanın da bana olduğu gibi uzaktan kod çalıştırıp paket gönderebilir o modeme bağlı tüm cihazlardaki şifreleri alabilir.

Merak ettiğimden soruyorum; modem hariç ağ paylaşımı vb. virüs yazılımının da paylaşılmasına imkan sağlamaz mı?

Hocam resetten demek istediğim zaten modemi aç kapa değil, hani küçücük düğme var ya kalem ucu gibi ona uzun basıp resetlemeyi söylemek istedim.
Konu sahibi ne yapmış olabilir ki böyle bir virüsü yemiş olabilir? Yani uzaktan modem ağ bağlantı şifresini nasıl çözmüş olabilirler? Bu durumda şifre zor ise acaba bulunması daha zor olur mu?

@kaptan_kağan evdeki cihazlarda ortak bağlantı ayarının açık olması lazım değil mi bunun için? Yani evdeki cihazlar arasında paylaşım yapmak için bir ayar var, ben de kapalı o şahsen.

Bluetooth değil ortak erişim, bir cihaza virüs bulaştığında ağdaki diğer cihazları da etkileme ihtimali oluşturur mu yani kapalı kalması daha mı güvenli olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…