RAT sonrası ne yapılmalı?

Bluetooth değil ortak erişim, bir cihaza virüs bulaştığında ağdaki diğer cihazları da etkileme ihtimali oluşturur mu yani kapalı kalması daha mı güvenli olur?
Windows 11 ağ bağlantı ayarlarına gir. Orada Ortak ağ ve Özel ağ var.

Burada 'Önerilen' Ortak ağ yazıyor. Diğerini ancak diğer cihazlarla iletişim, dosya paylaşımına ihtiyacınız varsa açın yazıyor.

Yani bu ayar kapalı ise, modemden böyle bir cihaza nasıl ulaşabilirler ki? Bu ayarı bence boşuna koymamışlardır ama emin değilim bu konuları çok bilmiyorum.

1. soru: Reset dediğim o zaten hocam küçük düğme.
2.soru: Virüslü bir siteden crackli oyun ya da program indirmiş olabilir.
3.soru: Wordliste geçen basit ya da çok kullanılan bir şifre olabilir ya da bir açık port bulmuş olabilirler orasını artık virüsü yapan bilir.
4.soru: Zor şifrelerin bulunması zor olur ama aynı şifreyi her yerde kullanmaması gerekir.

Bluetooth değil ortak erişim, bir cihaza virüs bulaştığında ağdaki diğer cihazları da etkileme ihtimali oluşturur mu yani kapalı kalması daha mı güvenli olur.

Kapalı kalsa daha iyi olur birbirleriyle iletişim kuramazlar cihazlar ama modem zaren virüs yemişse bir işe yaramaz diye düşünüyorum sonuçta paket gönderen ve alan modem.

wp discord ya da drive türevi iki cihazda da açık bir uygulama imkan sağlayabilir belki. ama durum bu olsa bile bilgisayar için ayrı telefon için ayrı yazılım gerekirdi diye düşünüyorum.

Wp Discord'ya da Drive türevi iki cihazda da açık bir uygulama imkan sağlayabilir belki. Ama durum bu olsa bile bilgisayar için ayrı telefon için ayrı yazılım gerekirdi diye düşünüyorum.

Hocam yapan yazılımcı yetenekliyse telefonlar içinde geliştirmiş olabilir bence.

@508438 hocam sonuç olarak o küçük düğmeye uzun basıp modem sıfırlanıldığı ve uzun bir şifre konulduğu taktirde ortada sorun kalmaz mı? Hani sonuçta modemin seri numarası, modemin MAC adresi falan da var ve bu bilgiler değişmez yanlış bilmiyorsam sıfırlasa bile.

Konu biraz paranoyak yaptı beni Bir de modem değişmesi de sıkıntı. Çoğu kişinin modemini muhtemelen kullandığı internet yeri vermiştir yani öyle şak diye değiştiremezsin de

Arkadaşlar neden bahsediyorsunuz? Modemden tüm cihazlara ulaştı modemi sıfırlamama rağmen devam ediyor RAT atan kişi yeni modem alsan dahi virüslü cihazlardan bulaşır diyor. İyi kalpli biri şu an sorunu halletmeye çalışıyor.

Seri numarasından bir şey olmaz Mac adresinden de bir şey olacağını sanmam.

Modemi sıfırlayıp üstüne yeniden RAT bulaşmış cihazdan bağlanırsan yeniden virüs bulaşır modeme. Reset attıktan sonra virüsün durması imkansız modem dahil tüm cihazlara format atın aynı anda o modeme neler bağlıysa artık eğer geçmediyse yazılımcının elinden öpeyim.

Öyle bir şey imkansıza yakın, banka bilgilerimize ulaşabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…