Öyle bir şey imkansıza yakın, banka bilgilerimize ulaşabilir mi?
Modem aracılığıyla mı? Abartma hocam, modemden yememişsindir virüsü, hesabın falan çalınmıştır modem'den İphone'a ve bilgisayarına direkt sızmaları imkansıza yakın. Hani en fazla bir virüs indirmişsindir o virüs modeme girip sızmıştır onun dışında imkanı yok. Eğer modemden yediysen git önce modem'i sıfırla sonra Bilgisayarına ve telefonuna bir FireWall programı indir, şimdi adımlara geçelim:Girmez falan demeyin modem aracılığıyla PC'ye ve IPhone'ye RAT attılar. Instagram DC bilgileri değişti ve fotoğrafımı bile çekip attılar. Bir çözümü var mı?
Modem aracılığıyla mı? Abartma hocam, modemden yememişsindir virüsü, hesabın falan çalınmıştır Modem'den IPhone'a ve bilgisayarına direkt sızmaları imkansıza yakın. Hani en fazla bir virüs indirmişsindir o virüs modeme girip sızmıştır onun dışında imkanı yok. Eğer modemden yediysen git önce Modem'i sıfırla sonra bilgisayarına ve telefonuna bir firewall programı indir, şimdi adımlara geçelim:
(Bence iki cihazı da formatla ama yapamıyorsan şunları yap
Bilgisayar için:
1-Malwarebytes anti-malware Free, Emsisoft Emergency Kit, npe, KVRT ve ESET Online scanner ile tam tarama yap.
2-bulunanları sil/karantinaya taşı.
3-AVG Free antivirus indir.
4-AVG ile de derin tarama yap.
5-bulunanları sil.
6-bir şey bulunmaz ise interneti kesip derin tarama yap.
7-gerçek zamanlı koruma bulunduran bir av kullan, örneğin: Kaspersky veya AVG. Kaspersky kullanabilirsin sana kalmış.
Mobil için:
1-Avast Mobile Security, ESET Mobile Security ve McAfee Mobile Security ile tam tarama yap.
2-bulunanları sil.
3-tüm şifrelerini değiştir ve 2FA aç.
4-av'ler bulamazsa internet bağlantısını kesip Av'ler ile tarama yap.
5-1 tane gerçek zamanlı koruma bulunduran av kullan. Benim önerim Avast. (tarama sonrası kullanacağın av dışındaki Av'leri kaldırabilirsin. Örneğin Avast kullanacaksan McAfee ve ESET'i kaldırabilirsin.)
İyi sosyaller dilerim.
Not: Tüm işlemleri yaptıktan sonra 1 kez daha sıfırla modemi. Ve kesinlikle adamakıllı bir firewall kullan. Ben AVG'nin Firewall'unu kullanıyorum. Free sürüm'ün Firewall'u biraz dandik istersen 30 günlük internet Security denemesini kur, daha sonra güvenlik duvarı ayarlarından bağlı olduğun ağı güvensiz ağ olarak seç.
Adam çok yetenekli bir yazılımcıya benziyor. Discord hesabını sildim şu an adamla konuşmuyoruz. 9 kişi çalışıyorlarmış. PC'den falan sildim ama IPhone'ye girdiğini söyledi fakat böyle bir kanıt var mı bilmiyorum.
Bir şey indirdim evet.
Adam çok yetenekli bir yazılımcıya benziyor. Discord hesabını sildim şu an adamla konuşmuyoruz. 9 kişi çalışıyorlarmış. PC'den falan sildim ama IPhone'ye girdiğini söyledi fakat böyle bir kanıt var mı bilmiyorum.
Bir şey indirdim evet.
Hocam şu an ne durumdasınız cihazlarınıza format atıyor musunuz ayrıca çalınan hesaplarınız için hesabın kendi hesabınız olduğunu kanıtlamanız gerekecek haberiniz olsun Steam hesabınız varsa ve oyun almışsanız satın alım fişi mailınıza düşer o şekilde kırtarırsınız o Steam hesabını (Epic ve diğer siteler için de geçerli) yedek olarak da Steam hesabınızın çalınmadan önceki mail adresini hatırlayın unutmayın Instagram gibi sosyal medya platformları için ise hesapta paylaştığınız bir resim ve kendi fotoğrafınızı kanıt olarak gösterebilirsiniz. Ayrıca 2 aşamalı doğrulamanız açık olsun (SMS değil uygulama olan)
Telefonunuz hangi model eğer ki güncel modellerse kesinlikle güncelleme yapın.
Bilgisayarı da güncelleyin açıklar kapatılıyor her güncellemede ne kadar performans düşürse de, ama yapacak bir şey yok, keşke ilk başta o gönderdiği programı taratsaydın hocam
Adam PC'ye RAT atti PC'den IPhone'ye RAT'in gecme olasiligi nedir?
Dediklerimi yaparsan bir şey kalacağını sanmam, önerim direkt format atman ama bu üstte dediklerimi de yapsan olur.Adam çok yetenekli bir yazılımcıya benziyor. Discord hesabını sildim şu an adamla konuşmuyoruz. 9 kişi çalışıyorlarmış. PC'den falan sildim ama IPhone'ye girdiğini söyledi fakat böyle bir kanıt var mı bilmiyorum.
Bir şey indirdim evet.
%10 falan, IOS'a RAT Atılması zor bir şey ama yine de şu dediklerimi kesinlikle yapın:Adam PC'ye RAT atti PC'den IPhone'ye RAT'in gecme olasiligi nedir?
Modem aracılığıyla mı? Abartma hocam, modemden yememişsindir virüsü, hesabın falan çalınmıştır modem'den İphone'a ve bilgisayarına direkt sızmaları imkansıza yakın. Hani en fazla bir virüs indirmişsindir o virüs modeme girip sızmıştır onun dışında imkanı yok. Eğer modemden yediysen git önce modem'i sıfırla sonra Bilgisayarına ve telefonuna bir FireWall programı indir, şimdi adımlara geçelim:
(Bence iki cihazı da formatla ama yapamıyorsan şunları yap
Bilgisayar için:
1-MalwareBytes Anti-Malware Free, Emsisoft Emergency Kit, NPE, KVRT ve ESET Online Scanner ile tam tarama yap.
2-Bulunanları sil/karantinaya taşı.
3-AVG Free Antivirus indir.
4-AVG ile de Derin Tarama yap.
5-Bulunanları sil.
6-Bir şey bulunmaz ise interneti kesip Derin Tarama yap.
7-Gerçek Zamanlı Koruma bulunduran bir AV Kullan, örneğin: Kaspersky veya AVG. Kaspersky kullanabilirsin sana kalmış.
Mobil için:
1-Avast Mobile Security, ESET Mobile Security ve Mcaffe Mobile Security ile Tam Tarama yap.
2-Bulunanları sil.
3-Tüm şifrelerini değiştir ve 2FA Aç.
4-AV'ler bulamazsa internet bağlantısını kesip AV'ler ile tarama yap.
5-1 tane gerçek zamanlı koruma bulunduran AV kullan. Benim önerim Avast. (Tarama sonrası kullanacağın AV Dışındaki AV'leri kaldırabilirsin. Örneğin Avast kullanacaksan Mcaffe ve ESET'i kaldırabilirsin.)
İyi sosyaller dilerim.
NOT: Tüm işlemleri yaptıktan sonra 1 kez daha sıfırla modemi. Ve kesinlikle adam akıllı bir FireWall kullan. Ben AVG'nin FireWall'unu kullanıyorum. Free sürüm'ün firewall'u biraz dandik istersen 30 günlük İnternet Security denemesini kur, daha sonra güvenlik duvarı ayarlarından bağlı olduğun ağı güvensiz ağ olarak seç.