Rat tespit etme

RememberMe

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bugün e-postama aşağıdaki birinden mesaj geldi rat aracılığıyla beni izliyormuş.

Bende hemen modemi kapatıp ethernet kablosunu çektim.

Allah rızası ne yapabilirim, nasıl devre dışı bırakabilirim? ,Nolur birisi yardımcı olsun.

Bi halt yiyemez adamı beni tehdit ediyor diye mahkemeye ver beleş para kazan böyle kişilere inanmayın. Kesinlikle bu tip kişiler söylediklerini yapmazlar. O hesaba para yatırmak gibi bir yanlışlığa kesinlikle düşmeyin. Eğer şüpheniz varsa başka bir bilgisayardan çevrimdışı çalışabilen bir anti-virüs yazılımı indirip internete bağlamadan flaş disk ile bilgisayarınıza aktarın, sağlam bir taratma yapın. Sonra flaş belleğe de taratma yapın bu tip şeyler flaş belleklere giriyorlar. Hakkınızı savunun, paramı çalmaya çalışıyor, kişisel bilgilerime rızam dışı erişiyor, şifrelerimi buluyor ve beni dolandırmaya çalışıyor gibi sebeplerle şikayetçi olabilirsin(olabilmen gerekir).

Arkadaşlar peki aşağıdaki IP adreslerine baktım çoğu established yazıyor yani izleniyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAT tespit edebilmeniz için sağlam bi antivirüs veya virüs temizleme aracı ile tarama yapmanız lazım. Eğer bu RAT'ı yapan kişi profesyonel değil ise tarama ile bulunacaktır. Sağlam kodlanmış sisteme yapışan bi RAT ise formattan başka çareniz yok gibi gözüküyor. Ayrıca netstat logunda SYN_SENT yazar ise tarafınızdan DDoS saldırısı gerçekleştiriyor olabilirler. Dikkatli olun.

Hocam önerebileceğin sağlam Antivirüs var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…