RAT yenildiği nasıl anlaşılır?

Daha fazla  
Merhaba. Bugün Discord hesabımdan herkese virüslü bir link atılmış. Bu olay ben iş yerindeyken gerçekleşmiş yani o sırada herhangi bir şey yapmadım. Bazıları hesabının şifresini değiştirirsen yeter diyor bazıları ise PC'ye format atman lazım diyor. Bilgisayarda RAT var mıdır nasıl öğrenirim? Antivirüs programları işe yarar mı? Neler yapmam gerek?

IMG_6381.jpg

Merhaba. Bugün Discord hesabımdan herkese virüslü bir link atılmış. Bu olay ben iş yerindeyken gerçekleşmiş yani o sırada herhangi bir şey yapmadım. Bazıları hesabının şifresini değiştirirsen yeter diyor bazıları ise PC'ye format atman lazım diyor. Bilgisayarda RAT var mıdır nasıl öğrenirim? Antivirüs programları işe yarar mı? Neler yapmam gerek?

Eki Görüntüle 2295124
Hiçbir şey yapman gerekli değil.

O kadar abartmaya gerek yok token mevzusu falan vardı bir ara önce şifreyi değiş tekrar olursa format düşünürsün kardeşime de olduydu bir ara şifreyi değişince sıkıntı kalmadı.
Bu arkadaş gibi abartı yorum da yapmayın.

Eki Görüntüle 2295124

Bana da aynısı oldu o RAT değil hesabın maillerden çalınmıştır şifreyi değiş formatlık durum yok.

Hocam bunu deneyin Scan - Clean Rat ( Server Temızleme Aracı ) ve hocam CPU ile GPU PC boştayken kaç değerlerinde kullanılıyor CPU 20 ile 1 arasındaysa normal ama 30 40 50'ye çıkarsa RAT hala olabilir bir de Avast ile akıllı tarama ypmanıda öneririm.

RAT değil de yanıltıcı bir Discord sitesine girip hesabını kaptırmışsın gibi geldi. En son şüpheli bir şey yükledin mi ki RAT kapasın?

Hocam mailler artık çok çabuk çalınıyor özelliklede çok hesaplı kayılı mailler bana da oluyor hep hesap çalımları.

Neden? Basit bir şey diye mi?

RAT basit değildir RAT başka bir casusun bir yöntem ile bilgisayarına girip bilgisayarını kullanmasıdır yani bilgisayarına her şey yapabilir. Tabii hala RAT varsa.

O pcni kullanmasııda zaten senden gizli yapar mesela sen oyun oynarsın o arka plandan bilgisayarın nasıl için edeyim diye bakar.

Şifre değiştiriş devam edin; ya da direkt yeni hesap açın, katıldığınız sunucuların neredeyse hepsinden banlanmışsınızdır zaten. Her ihtimale karşı Malwarebytes ile tam tarama yapın.

Malwarebytes ve Avast'la taramak çok iyi olur ve Avast gibi bir program bence her bilgisayarda bulunmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı