Rat yenildikten sonra ne yapılması gerekir?

Dostum nasıl olur RAT ın gitmediğine emin misiniz ? D diskinizde ki dosyalar da sıfırlandı demi ? Her şeyi sıfırdan kurduğunuza emin misiniz ?
Evet basbayağı her yeri temizledim. Hatta o kadar titiz davrandım ki gittim bayağı bir antivirüsle de tarattım. ESET, BitDefender, Kaspersky, Malwarebytes bayağı.

Windows 10 Home ISO'su indir Rufus'la ISO'yu yaz ve format menüsüne gel önüne çıkan tüm diskleri sil (önemli bir şey yoksa) 2 diskide eşit şekilde tekrar oluştur ve format at düzelmesi lazım düzelmez ise usbyede virüs bulaşmış olabilir
USB’yi de formatladım hocam bu işlemden önce. Temiz bir bilgisayardan yaptım her şeyi, dediğiniz şeyi de yaptım hocam hala devam ediyor sorun. Home ISO’su kullandım hatta.

Hocam Kaspersky vs. virüsü tespit etti mi ?
Kaspersky etmedi, ESET tarama yaparken PC kendi kendine kapandı ve ESET silinmiş halde yeniden başladı tekrar kurduğumda o da zararlı tespit etmedi. Malwarebytes bir şey tespit etmedi. O zaman gitmediğine nasıl emin olabiliyorsun derseniz de PC sürekli ben USB çıkarmamama rağmen USB çıkarma sesleriyle, sürekli sekme açma sesleriyle falan doldu. Biri sürekli hesaplarıma girmeye çalışıyor falan.

Kaspersky etmedi, ESET tarama yaparken PC kendi kendine kapandı ve ESET silinmiş halde yeniden başladı tekrar kurduğumda o da zararlı tespit etmedi. Malwarebytes bir şey tespit etmedi. O zaman gitmediğine nasıl emin olabiliyorsun derseniz de PC sürekli ben USB çıkarmamama rağmen USB çıkarma sesleriyle, sürekli sekme açma sesleriyle falan doldu. Biri sürekli hesaplarıma girmeye çalışıyor falan.
Hocam kafam çok karıştı vallahi, o kadar AV nasıl tespit edemedi ve format atınca nasıl gitmedi ?
Ya bilgisayarınız da virüs yok yada daha kötüsü öyle bir RAT a bulaştınız ki tespit edilemiyor.

RAT ı hangi yöntemle yediniz ? Modemi resetlediniz mi ?

Hocam kafam çok karıştı vallahi, o kadar AV nasıl tespit edemedi ve format atınca nasıl gitmedi ?
Ya bilgisayarınız da virüs yok yada daha kötüsü öyle bir RAT a bulaştınız ki tespit edilemiyor.

RAT ı hangi yöntemle yediniz ? Modemi resetlediniz mi ?
Bir exe dosyası aracılığıyla yedim, modemi resetlemedim hayır.

Önce bilgisayarda ki interneti kesin, modemin reset tuşuna basılı tutup resetleyin. ISO dosyasını kurduğunuz flash da virüs olmadığından emin olup tekrar windows kurun.
Modem resetlendi, internet kesildi, ISO dosyası iniyor. Flash’da virüs olamaz bence çünkü Flash’ı da formatlamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı