RAW formatına dönüşen WD Elements HDD'ler nasıl teknik servise gönderilir?

LuciferM.

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
WD Elements
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 2 tane WD Elements 5 TB modelinden HDD var ve bir şey yapmadığım halde arka arkaya şansıma ikisi de sanırsam RAW formatına dönüştü. Taktığımda bilgisayarım klasörü donuyor ve USB'yi çekince düzeliyor, bazen içindekiler gözüküyor ama bir şey yapamıyorum. Bu iki ürünü de Amazon'dan aldım, acaba bu ürünlerin değişimi nasıl oluyor? Siteye baktığımda WD'nin sitesine yönlendiriyor ama süreç tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum.

RAW formatına dönüşmemişler. Başka bir sorununuz var.
Garantiye göndermeniz gerekli de biraz baktım, nasıl gönderiliyor bulamadım.

AMA garantiye göndermeden önce, o diskleri önce başka bir bilgisayarda denemeniz; sorun devam ediyor ise ve diskin içindekilerin silinmesi sorun değilse biçimlendirmeniz minimum gereksinim gibi birşey diyebilirim.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

YouTube RAW formatına dönüşen yaz

Ben bu videodakileri denedim ancak daha disk yönetimine bile girdiğimde diskler gözükmüyor donduruyor çünkü o ekranı ve chkdsk komutuda hata veriyordu.

RAW formatına dönüşmemişler. Başka bir sorununuz var.
Garantiye göndermeniz gerekli de biraz baktım, nasıl gönderiliyor bulamadım.
RAW olup olmadığını nasıl anlayabilirim peki? Çok garip bir sorun bilgisayara bağlıyorum bilgisayarım klasörü ve çoğu şeyi donduruyor mesela bir şeye tıklıyorum açılmıyor ama USB’yi çektikten sonra her şey kaldığı yerden devam ediyor ve o tıklayıp açılmayan şey açılıyor.

Ben bu videodakileri denedim ancak daha disk yönetimine bile girdiğimde diskler gözükmüyor donduruyor çünkü o ekranı ve chkdsk komutuda hata veriyordu.

RAW olup olmadığını nasıl anlayabilirim peki? Çok garip bir sorun bilgisayara bağlıyorum bilgisayarım klasörü ve çoğu şeyi donduruyor mesela bir şeye tıklıyorum açılmıyor ama USB’yi çektikten sonra her şey kaldığı yerden devam ediyor ve o tıklayıp açılmayan şey açılıyor.

Donmanın sebebi kuvvetle muhtemel dosya gezgininin o diski veya diskte bulunan bir dosyayı okumakta zorlanması. Her ikisinde de aynı sorun olması ise hiç normal değil. Önce tam sistem virüs taraması yapıp sonra başka PC de deneyin. Belki sorun disklerde değil sisteminizdedir.
  • Önce diskinizde bad sektör olup olmadığını kontrol edin. (bkz HDtune programı. Bad sektör var ise garantiye gitmeli.)
  • Bad sektör yok ise o diskteki herhangi bir bozuk dosya donmalara sebep olabilir. Önceki mesajımda belirttiğim şekilde bunu netleştirebilirsiniz.
  • İlginç gelebilir ama bir dosyanın adında sorun olması bile bu tip bir soruna, donmalara/kilitlenmelere sebep olabilir. Örneğin adın çok uzun olması. İç içe fazla sayıda klasör bulunması vs.
EK: RAW meselesini unutun. Disklerinizde böyle bir sorun yok.

Son düzenleme:
Donmanın sebebi kuvvetle muhtemel dosya gezgininin o diski veya diskte bulunan bir dosyayı okumakta zorlanması. Her ikisinde de aynı sorun olması ise hiç normal değil. Önce tam sistem virüs taraması yapıp sonra başka PC de deneyin. Belki sorun disklerde değil sisteminizdedir.
  • Önce diskinizde bad sektör olup olmadığını kontrol edin. (bkz HDtune programı. Bad sektör var ise garantiye gitmeli.)
  • Bad sektör yok ise o diskteki herhangi bir bozuk dosya donmalara sebep olabilir. Önceki mesajımda belirttiğim şekilde bunu netleştirebilirsiniz.
  • İlginç gelebilir ama bir dosyanın adında sorun olması bile bu tip bir soruna, donmalara/kilitlenmelere sebep olabilir. Örneğin adın çok uzun olması. İç içe fazla sayıda klasör bulunması vs.
EK: RAW meselesini unutun. Disklerinizde böyle bir sorun yok.
Dediklerinizi daha bir özenle deneyeceğim ama daha öncesinde başka bir bilgisayarda denediğimde de aynısı olmuştu. Ama virüs taraması ya da HD tune programını deneyemedim donmasından dolayı bir de o şekilde deneyeyim.

Konu eski olabilr ama Google ile gelenlere faydası olacaktır. Aynı sorunu yaşrken şu video ile basitçe çözdüm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Konu eski olabilr ama Google ile gelenlere faydası olacaktır. Aynı sorunu yaşrken şu video ile basitçe çözdüm:

Yanıtınız için teşekkürler. Videodaki kişi o hdd’yi bilgisayara bağladığında bilgisayarıma ya da bu ekrana giriş yapabiliyor ama bende donuyor hdd’yi bağlayınca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı